Sestoupí Brno nebo Zlín?

Předposlední kolo nadstavby Fortuna:ligy  ve skupině o 11.-16. místo napovědělo, že o přímo sestupujícím do FNL se rozhodne v zápase Brno – Zlín.

Vítězstvím nad Jabloncem 2:0 mají Pardubice jistotu, že budou hrát  pouze baráž.  Brno také mohlo pomýšlet na baráž  pokud by dokázalo vyhrát v Teplicích  a nikoliv jen remizovat 1:1. A  kdyby Zlín  neporazil Ostravu 2:1 v hodině dvanácté  byl  by už v  úterý večer sestupujícím týmem. Takhle  má Zlín jednobodový náskok před Brnem  a  v nedělním utkání na stadiónu Zbrojovky by mu remíza  dala šanci udržet ligovou příslušnost v baráži.

Postřehy v bojích o záchranu

V Pardubicích se o vítězství domácích rozhodlo už  v první půlhodině. Pozoruhodný byl druhý gól Černého. Nejdřív  míč napálil do břevna, z něhož se ještě jednou svezl na tyč a potom v pádu hlavičkoval, nejstarší hráč týmu, do sítě. Velkou oporou domácích, do svého zranění na konci prvního poločasu, byl brankář Nita. Odčinil tím zkrat z utkání se Zlínem.

Oba góly Zlína padly po centrech Hrubého a střelci Fantiš  a tři minuty před koncem Janetzký překonal  brankáře Ostravy ve výskoku hlavou. Baník připravil o lepší výsledek v bezbrankovém prvním poločase Almási. Jeho pokutový kop zneškodnil výborně chytající Dostál. Zásluhou fanoušků Baníku zaznamenal zlínský stadión rekordní návštěvu, bezmála pětitisícovou.

Jak Brno dobře začalo tak špatně skončilo. Na vedoucí gól Texla ze 17. minuty pro špatnou koncovku  nenavázalo a muselo jenom přihlížet pumelici Fila, znamenající v 58. minutě vyrovnávací gól. O vítězství tak připravil Brno její někdejší dlouholetý hráč!!

Liberec na sedmém místě

 V odvetném utkání o sedmé místo ve Fortuně:lize  vyhráli v pátek v Liberci hradečtí fotbalisté 3:2  Poněvadž   v prvním zápase před týdnem podlehli 0:4 může lepším poměrem branek slavit Liberec, který kromě  milionové  prémie bude mít lepší nasazení  v Poháru MOL.

Čtsa, ph., kc.,