Remíza Spartě stačila, titul po 9 letech

Bezbranková remíza se Slováckem v úterý večer na stadiónu v Uherském Hradišti dala průchod k oslavám  Sparty. Poslední zápas nadstavby sehrají sparťané  v sobotu na Letné proti  Viktorii Plzeň a vítězstvím mohou jen stvrdit  prvenství na jaře nejúspěšnějšího týmu Fortuna:ligy.

 Předposlední kolo nadstavby bylo ve znamení úspěchů hostí,  Slavie  zvrátila dvoubrankovou ztrátu v Olomouci a Bohemians znovu v Plzni porazili Viktorii.  

 Co zaujalo v úterních zápasech?

Především to byl velký zvrat na  olomouckém Andrově stadiónu. Po šokujících šesti minutách, kdy po chybách obrany vedli domácí 2:0, to  byl kanonýr Jurečka, který ještě do poločasu dvěma góly srovnal skóre. Jeho bilance ze čtyř zápasů nadstavby je  úctyhodná, vstřelil v nich osm branek. Vítězství Pražanů pečetil po přestávce přesně hlavičkující Lingr  2:3.

Nedlouho před zápasem v Uherském Hradišti se strhla průtrž mračen. Déšť dokonale promáčel hřiště. Není divu, že za neustálého lijáku vázlo všechno, v prvním poločasu neviděli diváci ani jednu střelu, která by směřovala do branky. Spartě, které chyběli Haraslín, zraněný Čvančara a po zápase s Bohemians vykartovaní Kuchta  a Kairinen, vsadila na systém 4- 5 – 2 a trenéru Priskemu to vycházelo. Tým uhrál remízu s cenou zlata a radost po zápase, kdy si hráči i realizační tým oblékli trička s nápisem ŠAMPION, nebrala konce. A to oslavy teprve začaly.

A dějištěm druhého vítězství pražského týmu byl plzeňský stadión. Bohemians v této sezóně na Viktorii umí, ze tří zápasů získali sedm bodů, poslední dva, nedlouho po sobě, byly vítězné. Tentokrát sehrál nemalou roli kiks brankáře Staňka, který odkopl míč přímo na nabíhajícího Hálu 0:1. Vítězství ještě do konce poločasu pečetil Hála po přesném Jindříškově centru.

1. FC Slovácko – Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: Radina – Podaný, Matoušek. ŽK: Kim Sung-pin, Brandner, Hofmann – Karabec, Mejdr, Sadílek, Laci, Wiesner. Diváci: 8000 (vyprodáno).

Slovácko: Nguyen – Šimko, Hofmann, Kadlec – Sinjavskij, Kim Sung-pin (71. Daníček), Havlík, Kalabiška – Brandner (85. Doski), Juroška (71. Mihálik) – Vecheta. Trenér: Svědík.

Sparta: Kovář – Vitík, Panák, Sörensen – Mejdr (46. Wiesner), Laci, Ladislav Krejčí II, Zelený (77. Kamenovič) – Sadílek – Minčev (84. Schánělec), Karabec (60. Daněk). Trenér: Priske.

Čtsa, ph., kc., foto: Steinbergerová.