Češi se v Moldavsku neprosadili a remizovali 0:0

Česká fotbalová reprezentace v druhém kvalifikačním utkání o postup na evropský šampionát v Německu v roce 2024. V  moldavském Kišiněvě nedokázala střelecky prosadit a po nevydařeném výkonu si připsala jeden bod za bezbrankovou remízu.

 Trenér Jaroslav Šilhavý udělal oproti výhře s Polskem v základní sestavě dvě změny,  ze zdravotních důvodů chyběl Ladislav Krejčí a Alex Král, za které nominoval  Václava Jemelku a Antonína Baráka. Český tým po výborném výkonu porazil v pátek, v úvodu kvalifikace Polsko 3:1 a Moldavsko remizovalo 1:1 s Faerskými ostrovy. 

Domácí tým začal utkání velice aktivně. V průběhu prvního poločasu si domácí vypracovali jedinou velkou šanci, kterou zlikvidoval u brankové tyče obránce Vladimíra Coufala, nejprve hlavičkou a následně odkopem.   

Český hráč Jan Kuchta, se v prvním poločase dostal do gólové šance, umístněnou střelou překonal domácího brankáře Raileana, ale gól nebyl uznán z důvodu ofsajdu. V nastaveném čase se po hezké kombinační akci a následném centru Davida Juráska do velkého vápna dostal po teči míče Čvančara ke střele, ta se odrazila ve skrumáži na nabíhajícího kapitána Tomáše Součka, pouze trefil břevno. 

Do druhého poločasu nastoupil český tým bez změn. Obraz hry se nezměnil, Domácí opět v defenzivě a rychlé kombinace, nebezpečné přenášení míče do velkého vápna. Český tým jakoukoliv snahu o vedení, postrádal větší důraz, takže do šancí se dostával hodně sporadicky.

Na závěr zápasu došlo v českém celku ke střídání, do hry nastoupil Mojmír Chytil a Ondřej Lingr, přesto se gólově a střelecky, vůbec nepodařilo, do kvalifikační tabulky si připsali pouze jeden bod a bezbrankovou remízu.

Po zápase bylo v českém týmu smutno, včetně trenéra Šilhavého a realizačního celku. Ještě není nic ztraceno, od června pokračují kvalifikační zápasy, Faerské ostrovy….  

Trenér Jaroslav Šilhavý, Tomáš Souček, Adam Hložek, Jakub Brabec:

Moldavsko – Česko 0:0

ŽK: Coufal. Rozhodčí: Schlager – Dietz, Kempter (vš. Německo).

Moldavsko: Railean – Revenco, Craciun, Mudrac, Posmac, Cojocari – Motpan, Rata, Caimacov – Nicolaescu, Damascan.

Česko: Pavlenka – Holeš, Brabec, Jemelka – Coufal, Barák (73. Ševčík), Souček, D. Jurásek – Hložek (83. Lingr) – Čvančara, Kuchta (73. Chytil).

Tabulka kvalifikační skupiny E

#            TÝM      Z            V            R            P            S            B

  1. Česko         2            1            1            0            3:1      4
  2. Polsko        2            1            0            1            2:3      3
  3. Moldavsko 2            0            2            0            1:1      2
  4. Faerské ostrovy 1      0            1            0            1:1     1
  5. Albánie            1        0            0            1            0:1    0

Čtsa, kc, audio, foto zdroj: www.fotbal.cz