FILIP SALAČ JE PO ÚVODNÍM LETOŠNÍM TESTU V JEREZU SPOKOJENÝ

Praha, 17. března 2023

Tým QJMOTOR GRESINI RACING Moto2 se po tříměsíční zimní přestávce konečně vrátil na závodní trať. Filip Salač zaznamenal v Jerezu 15. místo v kombinovaných výsledcích, těsně dokázal pokořit svého týmového kolegu a zažil i drsný pád, který naštěstí odnesla jen motorka a kombinéza. Dvoudenního testu se zúčastnila většina letošních soupeřů Filipa Salače, včetně Jeremyho Alcoby, který letos pojede také v barvách týmu Gresini.

V boxu stáje Gresini Racing panovala dobrá nálada. Tým se věnoval především práci na motorce a zajíždění rychlých kol nebylo hlavní prioritou. Filip Salač nasadil během druhého dne dobré tempo a zaznamenával kvalitní časy. Na nejrychlejšího Acostu ztrácel jen 257 tisícin sekundy. „Jsem opravdu šťastný, že jsem se po velmi dlouhé zimní přestávce konečně vrátil na trať. Během dvou dnů testů jsme tvrdě pracovali, ale také jsem si užil spoustu zábavy. Úvodní den jsme se věnovali především hledání citu při řízení motorky, což nebylo po tříměsíční pauze vůbec snadné, ale moc mě to bavilo. Druhý den se nám podařilo zajet hned v úvodu dobrý čas, ale při druhém výjezdu jsem udělal začátečnickou chybu a havaroval. Naštěstí jsem v pořádku a celý tým odvedl perfektní práci při opravě motorky. Byla skvěle připravená a mohl jsem jezdit i zbytek dne v dobrém tempu. Měkkou pneumatiku jsme nenasadili, protože máme stále na čem pracovat. Vím, že jsme ještě naplno neukázali náš potenciál, takže se těším na Portimao,“ zhodnotil první testování, při kterém najezdil 110 kol, Filip Salač #12.

Tým QJMOTOR GRESINI RACING se po ukončení testů v Jerezu přesunul s oběma jezdci do portugalského Portimaa, kde od pátku do neděle probíhá oficiální testování před úvodním podnikem letošní sezóny.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

Jan Koudelka