ZÁZRAK ZE ZÁPADU: NA OBRAZOVKY O2 TV SPORT MÍŘÍ UNIKÁTNÍ SERIÁL O VIKTORII PLZEŇ

Dokumentární série s názvem Zázrak ze Západu přinese zcela výjimečný pohled na fotbalový klub FC Viktoria Plzeň. Celkem šest dílů mapuje nezapomenutelné okamžiky z roku 2022, kdy se výběr trenéra Michala Bílka stal ligovým mistrem a následně se probojoval až do milionářské Ligy mistrů UEFA. Diváci se mohou těšit na jedinečné záběry ze zákulisí, emotivní rozhovory, napětí, vášeň a všechny podstatné mezníky ze slavné epizody plzeňské historie. Dokument Zázrak ze Západu bude mít televizní premiéru v pondělí 24. dubna od 19 hodin na stanici O2 TV Sport.

Rok 2022 se do srdcí Viktoriánů zapsal zlatým písmem. Nejprve přišel mistrovský titul, který Plzeň vyválčila po čtyřech letech. Pak nastala spanilá jízda Evropou, která po legendárních bitvách v předkolech vyvrcholila slavným postupem do základní skupiny nejprestižnější klubové soutěže. V Lize mistrů UEFA pak Viktoria poměřila síly s takovými kluby jako Bayern Mnichov, FC Barcelona nebo Inter Milán.

Fanoušci se dočkají těchto historických okamžiků přímo z pohledu samotných aktérů. Dostanou jedinečnou možnost nahlédnout pod pokličku fungování celého týmu. Nebudou chybět unikátní záběry z kabiny, emotivní proslovy i upřímné zpovědi plzeňského šéfa Adolfa Šádka.

„Celý rok 2022 byl z pohledu Viktorie naprosto výjimečný. Zisk šestého mistrovského titulu, neuvěřitelná cesta kvalifikací a následné duely s Barcelonou, Bayernem a Interem nám všem přinesly obrovskou vlnu zážitků a emocí, které poodhalíme a necháme fanoušky nahlédnout do zákulisí těchto zápasů a celého klubu. Již při shlédnutí prvních ukázek jsem měl opět husí kůži a vyvolávalo to ve mně velké emoce. Myslím, že se mají fanoušci na co těšit a jsem rád, že se vše podařilo realizovat na vysoké profesionální úrovni,“ řekl generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

„Asi každý, kdo má rád fotbal, sledoval obdobné série třeba o Arsenalu nebo Manchesteru City. Za celý tým mohu říct, že jsme byli nadšení, že můžeme být součástí seriálu právě o Viktorce a moc se těšíme, až uvidíme finální výsledek,“ přidal se útočník Jan Kliment, jenž je rovněž důležitou postavou celého dokumentu.

Šestidílnou sérii uvidí diváci stanice O2 TV Sport, k dispozici bude také ve službě O2 Videotéka. První díl má premiéru 24. dubna od 19:00 hodin. „Tento projekt západá do naší strategie vlastní tvorby, kterou přinášíme divákům v rámci série O2 TV Originals. Vhodně tak doplňuje nejatraktivnější sportovní obsah v televizi O2 TV,“ uvedl Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport, a vzápětí doplnil.

„Jsem přesvědčený o tom, že dokument Zázrak ze Západu zaujme všechny fotbalové fanoušky, kteří dostanou naprosto mimořádnou příležitost vidět zákulisí jednoho z nejúspěšnějších českých klubů. Takové dokumentární snímky se v našem prostředí objevují zcela výjimečně,“ prozradil Marek Kindernay. Pro kanál O2 TV Sport se nejedná o první tvorbu z prostředí FORTUNA:LIGY, v minulosti odvysílal dokumenty například o fotbalové Slavii nebo Baníku Ostrava.

Režie dokumentu Zázrak ze Západu se ujal Petr Větrovský se svou agenturu VDN Promo, která má za sebou úspěšný film Jan Koller – Příběh obyčejného kluka nebo celovečerní snímek Attila. Nyní chystá autobiografický filmový dokument o biatlonistce Gabriele Soukalové. „Myslím, že nebude znít nadneseně, když řeknu, že takový příběh, co prožila v posledních letech plzeňská Viktorka, naše fotbalová scéna nepamatuje. Přijde mi to až neuvěřitelné, že jsme v ten moment u toho se štábem mohli být. Seriál bude mimořádný pohled do zákulisí celého příběhu, kterému dá punc nevšední otevřenost Adolfa Šádka, jenž prožil něco, co se snad ani prožít nedá. Víc bych nechtěl prozrazovat. Ostatně to uvidí diváci sami a myslím, že nudit se rozhodně nebudou,“ uvedl režisér Petr Větrovský.

Hlavním partnerem dokumentu Zázrak ze Západu se stala společnost Betano, přední provozovatel online sportovních sázek a her. „Jsme rádi, že jsme se mohli stát partnerem tohoto v České republice unikátního projektu. Partnerství s Viktorkou je pro nás klíčovým na poli sponzorství a znamenalo pro nás vstup do českého fotbalového prostředí. Prostřednictvím tohoto dokumentu jsme chtěli oslavit naši spolupráci a přinést také něco speciálního všem fotbalovým fanouškům v ČR,“ sdělil Roman Maco, Country Manager společnosti Betano.

Mgr. Václav Hanzlík, Ředitel komunikace Viktoria Plzeň