Vzniká společnost na organizaci Central European Rally 2023

V pondělí 30. ledna 2023 byla v Mnichově podepsána smlouva o zřízení společnosti Central European Rally Event GmbH, která bude organizátorem stejnojmenného závodu v rally na území České republiky, Německa a Rakouska, součásti seriálu mistrovství světa. Smlouvu uzavřely federace, které se na organizaci a pořádání soutěže podílejí, Autoklub České republiky, německé ADAC a ADAC Südbayern a rakouská ÖAMTC. Premiéra Central European Rally je naplánována na 26.–29. října 2023.

„Píšeme historii. Vůbec poprvé vzniká projekt, na kterém budou úzce spolupracovat národní automobilové federace České republiky, Německa a Rakouska. Založením společnosti, ve které budou zastoupeny, startuje samotná příprava světové soutěže, která bude nejvýznamnější akcí motorsportu za poslední dekády ve střední Evropě. Mám velkou radost, že je postavena na konceptu partnerství národních autoklubů Německa, Rakouska a České republiky. Program na našem území chceme pojmout jako oslavu motorsportu a spojit ji s dalšími doprovodnými akcemi. Věřím, že Central European Rally přiláká velkou pozornost nejen domácích fanoušků, ale i příznivců ze zahraničí,“ přiblížil Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky.

Central European Rally odstartuje v Praze a poté se přesune na náročné rychlostní zkoušky do jihozápadní části České republiky, Rakouska a Dolního Bavorska. Cíl rally bude v Pasově.

Kooperující národní federace zakládající společnost Central European Rally Event GmbH se ve smlouvě dohodly, že jejími jednateli budou Tomáš Kunc a Christian Schacht.

Jakub Schimmer
PR a média – sport
Autoklub České republiky