Vydařený trénink na Maltě

Bratři Ondřej a Viktor Teplí, kteří závodí na olympijské třídě ILCA 7, mají za sebou třítýdenní trénink na Maltě. Zakončili ho tréninkovým závodem – zúčastnili se Mezinárodního mistrovství Malty.

„Na Maltě jsme trénovali s chorvatskou skupinou vynikajících závodníků, mezi nimiž jsou mistři světa i olympijští medailisté Tonči Stipanovič či Pavlos Kontides. Náš trenér Luka Radelič na Maltě nebyl, protože se mu o Vánocích narodilo dítě, a tak jsme se připojili k této skupině. Tři týdny tréninku v silném větru a velkých vlnách byly velmi přínosné zejména s ohledem na místo olympijské kvalifikace – v Haagu se také očekávají obrovské atlantské vlny. Mnoho míst, kde se dá v takových podmínkách přes zimu trénovat, není a jedním z nich je právě Malta. Proto jsme si ji pro zimní přípravu vybrali,“ vysvětlil Ondřej Teplý.

Závěrečné mistrovství Malty bylo pro oba bratry hlavně tréninkový a dal jim příležitost vyzkoušet si, v závodě, co se v tréninku naučili. Viktor se potýkal s technickými problémy na lodi a moc se mu nedařilo. Ondra vybojoval v silné konkurenci 33 závodníků, kteří se na vrcholných světových akcí pohybují ve zlaté skupině, deváté místo.

Další téměř měsíc stráví oba bratři již pod vedením svého trenéra přípravou ve Splitu a pak už se přesunou do Andory, kde se od 10. do 17. března zúčastní Mistrovství Evropy.

Eva Skořepová, PR manažerka Českého svazu jachtingu

www.sailing.cz

www.facebook.com/sailingcz

www.zacnisjachtingem.cz