Slovácko překvapilo, Slavie znovu zklamala

Čtvrteční zápasy Konferenční ligy pro naše zástupce, radovat se mohlo Slovácko z nečekané výhry ve francouzské Nice, zatímco Slavie v rumunské Kluži podlehla. Slovácko i Slavia jsou ve svých skupinách na posledním místě. Probojovat se v závěrečných dvou kolech na druhé místo bude zřejmě nad jejich síly, zejména pro Slavii, která prodělává krizi. Ve třech posledních zápasech na domácí i evropské scéně má bilanci 0:5!

Parádní Reiberkův gól

Byl to smutný pohled na prázdné tribuny stadiónu v Nice, což byl trest pro francouzský tým za výtržnosti v Kolíně nad Rýnem. Do hlediště se tak nedostali  nejvěrnější fanoušci Slovácka a tak je tým trenéra Svědíka odměnil vítězstvím. Úspěch hostí se zrodil ve druhém poločase a zejména druhý gól Reiberka z trestného kopu po předchozím faulu Todiba (inkasoval červenou kartu) byl parádní.

Domácí, kteří podle expertů  za útočníka Sofianiho zaplatilo v přepočtu 535 milionů korun a  je ceněn víc než celý tým Slovácka, se nemohli proti důrazné obraně hostí prosadit a jediný gól si připsal Diop, jehož střelu tečoval Daníček. Jestliže ve vzájemném utkání v Uherském Hradišti brankář Nguyen provinil školáckou chybou, po níž Nice zvítězilo 1:0, tentokrát byl  brankář s vietnamskými kořeny velkou oporou a má nemalý podíl na nečekaném úspěchu.

Nice – Slovácko 1:2 (1:0)

Góly: 14. Sofiane Diop – 75. Michal Tomič, 87. Petr Reinberk. ŽK: 85. Dante, – 66. Merchas Doski, 72. Vlasiy Sinyavskiy, 90. Filip Nguyen, 90. Libor Kozák. , ČK: 84. Jean-Clair Todibo – Nice.

Nice: Kasper Schmeichel, Jean-Clair Todibo, Dante,, Mattia Viti, Jordan Lotomba, Mario Lemina, Kephren Thuram-Ulien, Joe Bryan (80. Melvin Bard), Nicolas Pépé, Andy Delort (80. Bilal Brahimi), Sofiane Diop (63. Gaëtan Laborde).

Slovácko: Filip NguyenMichal TomičVlastimil DaníčekMichal KadlecJan Kalabiška  (73. Daniel Holzer), Patrik Brandner (46. Petr Reinberk), Michal Trávník (46. Michal Kohút), Marek HavlíkMerchas DoskiMilan Petržela (46. Vlasiy Sinyavskiy), Ondřej Mihálik (82. Libor Kozák).

Smutná podívaná na bezradnost

Slavii nebylo nic platné, že většinu zápasu měla převahu a dlouhé minuty se hrálo před pokutovým územím Kluže. Nebylo však hráče, který by se z řady gólových šancí trefil do sítě. Z 24 střel letělo mezi tyče jen osm, rumunskému týmu stačily čtyři střely na dva góly, z nichž  první byl z pokutového kopu za zbytečný faul  Olayinky. V nejednom utkání opora Pražanů, ale tentokrát nigerijský fotbalista byl jeden z nejhorších a mimo jiné se „vyznamenal“! tím, že nohou zasáhl do střely Lingra, která mohla být gólová.

Trenér Trpišovský sice poukazoval na přemíru zraněných hráčů a že nemůže postavit optimální sestavu, ale i tak tým ve čtvrtečním utkání se šesti africkými hráči v základní sestavě, měl dost šancí při nejmenším uhrát aspoň remízu. Prostě opět promrhaná šance a postup ze skupiny při  tříbodové ztrátě na Kluž a Sivasspor je málo pravděpodobný,

CFR 1907 Kluž – SK Slavia Praha 2:0 (1:0)

Branky: 11. Deac, 84. Matias. Rozhodčí: Godinho – Teixeira, Almeida. ŽK: Boateng, Yeboah, Cvek – Olayinka, Jurásek D., Traoré, Oscar, Masopust, Ousou.

Kluž: Scuffet – Manea, Matias, Kolinger, Camora – Deac (45. Cvek), Boateng (89. Hoban), Muhar, Roger (89. Petrila) – Yeboah (78. Malele), Janga (65. Braun).

Slavia Praha: Kolář – Oscar, Kačaraba (70. Masopust), Ousou, D. Jurásek – Traoré (70. Ewerton), Tiéhi (86. Jurásek M.) – Sor (59. Lingr), Usor (86. Kričfaluši), Olayinka – Tecl.

Čtsa. ph, kc, foto: www.fcslovacko.cz

 .