Začátek ligy s jedním bodem za bezgólovou remízu

Vstup do nového ročníku FORTUNA:LIGY 2022-23 se mladoboleslavským fotbalistům povedl jen zčásti podle představ. Na soupeřově hřišti sice neinkasovali, ale zároveň ani nevstřelili gól.

První poločas sice začal zlínskou šancí, ale většinu času se odehrával za mírné boleslavské převahy. Po rozháraném úvodu v 5. minutě nenápadný zlínský útok završil Jawo ranou z úhlu do levé tyče branky překvapeného Polačka. V 11. minutě se Zlínští prvnímu boleslavskému rohu ubránili se štěstím. V 18. minutě po spolupráci s Pechem poslal Ladra za soupeřovu obranu přesný oblouček, ale v pádu hlavičkující Mašek trefil náruč gólmana Dostála bezmocně stojícího uprostřed branky.

Dvakrát se málem do šance dostal Škoda, ale ve 36. minutě nezpracoval Šimkův oblouček a ve 44. minutě jej odstavil důrazným počínáním stoper Procházka, který mladoboleslavského forvarda po celý poločas pečlivě hlídal. V jediné nastavené minutě prvního dějství po Matějovského centru Karafiátovi v zakončení zabránil protihráč za cenu rohu, ten rozehrál Ladra, ale ve shluku na malém vápně se k zakončení nikdo z boleslavských fotbalistů nedostal.

Druhý poločas začali v houstnoucím dešti aktivněji Zlínští, ale v jeho průběhu největší šanci spálil boleslavský Škoda. Po druhém zlínském rohu v 50. minutě se neprosadil hlavičkující Jawo, v 52. minutě hlavičkoval pro změnu Fillo nad boleslavskou branku. V 55. minutě Mašek vybojoval třetí boleslavský roh, rozehrál ho Ladra a hlavičkou těsně nad branku završil Škoda. O chvíli později neuspěl střílející Matějovský a následnému rohu soupeř opět snadno odolal. V 60. minutě si s Vukadinovičovou střelou z dvaceti metrů Polaček poradil.

V 65. minutě se Škoda ocitl v největší střelecké příležitosti zápasu, ale jeho nedůrazné zakončení z necelých patnácti metrů vytlačil Dostál těsně vedle levé tyče do pátého boleslavského rohu. V 73. minutě měl Dostál znovu plné ruce práce, tentokrát s Ladrovým centrem, po následném rohu neuspěl hlavičkující Karafiát.
V 77. minutě boleslavský obránce Mareček nepovedeným odkopem trefil pravou tyč vlastní branky. V 82. minutě Pech nedotáhl do zdárného zakončení drzý průnik do soupeřova vápna přes tři protihráče. V 85. minutě čtvrtý zlínský roh rozehrál Chanturishvili a hlavičkujícího Koláře vychytal Polaček. O tři minuty později boleslavský brankář zlikvidoval největší zlínskou šanci, když po přetaženém centru zdařile zasáhnul proti Silného zakončení hlavou u pravé tyče. Ani ve dvou nastavených minutách gól nepadl a tak se v úvodním zápase nového ligového ročníku rozešly Zlín s Boleslaví bezgólovou plichtou a tudíž každý jen s jednobodovým ziskem.

FC Trinity Zlín – FK Mladá Boleslav 0:0

ŽK: Vukadinovič, Kolář, Cedidla – Suchý. Rozhodčí: Starý – Horák, Vodrážka.

FC Trinity Zlín: Dostál – Cedidla, Simerský, Procházka, Bartošák – Dramé (46. Fillo), Kolář, Didiba, Chanturishvili – Jawo (72. Janetzký), Vukadinovič (64. Silný).

FK Mladá Boleslav: Polaček – Mareček (78. Vaníček), Suchý, Šimek, Karafiát – Pech, Dancák, Mašek (74. Krobot), Ladra – Matějovský – Škoda. Trenér: Hoftyk.  

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav                                             
Jiří Koros, Ředitel komunikace a PR