HARMONOGRAM LETNÍ PŘÍPRAVY: VIKTORIÁNŮM ZAČNE 15. ČERVNA

Již za dva týdny se viktoriáni sejdou na startu letní přípravy. Na programu jsou tradičně přípravné zápasy i herní kemp ve Westendorfu. Fanoušci se mohou těšit i na atraktivní derby českého a slovenského mistra!

Již v nadcházejících dnech si hráči začnou plnit individuální tréninkové plány, které jim nachystal hlavní trenér Michal Bílek se svým realizačním týmem. Poprvé na společném tréninku se pak sejdou 15. června, kdy bude oficiálně zahájena letní příprava na sezonu 2022/2023.

První fáze přípravy bude tradičně probíhat v domácích podmínkách tréninkového areálu v Luční ulici a hráčům ji zpestří i série přípravných duelů. Vedle soupeřů z nižších soutěží (Klatovy, Karlovy Vary) je na programu i velmi atraktivní souboj s úřadujícím slovenským mistrem Slovanem Bratislava a na závěr pak utkání s druholigovým Táborskem.

Všechny tyto přípravné zápasy odehraje Viktoria na hřištích v blízkém okolí, což bude jistě zajímavé i pro viktoriánské fanoušky. „Přípravné zápasy letos odehrajeme v Žákavé, Touškově, Dobřanech a na Petříně. V minulých letech byly podobné zápasy velmi hojně navštěvované a pro místní to byl svátek. Věříme, že opět dorazí velká divácká návštěva a těšíme se na to,“ říká mluvčí klubu Václav Hanzlík s tím, že ohledně vstupného a organizačních věcí bude klub vždy s předstihem informovat.

V neděli 3. července pak viktoriánská výprava nabere směr Rakouska, na programu je herní kemp ve Westendorfu. Během něj odehrají Západočeši tři přípravné zápasy. Jména soupeřů, stejně tak místa a časy výkopů jsou v jednání a budeme o nich informovat v následujících dnech.

Domů do DOOSAN Areny se tým přesune 12. července a o několik dní později jej čeká ostrý start sezony, kterým bude 2. předkolo Ligy mistrů.

HARMONOGRAM LETNÍ PŘÍPRAVY

  1. 6. – zahájení přípravy
  2. 6. – los 2. předkola LM

18.6. – FCVP – Klatovy (Žákavá)

22.6. – FCVP – Karlovy Vary (Touškov)

28.6. – FCVP – Slovan Bratislava (Dobřany)

1.7. – FCVP – Táborsko (Petřín)

3.7. – odjezd do Westendorfu

5.7. – 1. zápas (soupeř v jednání)

8.7. – 2. zápas (soupeř v jednání)

12.7. – 3. zápas (soupeř v jednání)

19.7./20.7. – 2. předkolo LM

Mgr. Václav Hanzlík, Ředitel komunikace

Head of communication, FC Viktoria Plzeň, a.s..