PŘICHÁZÍ ZÁLOŽNÍK KRISTI QOSE!

Viktoria Plzeň představuje druhou letní posilu. Tým úřadujícího českého mistra posílí šestadvacetiletý záložník Kristi Qose, jenž přichází z Karviné. V Doosan Areně podepsal dvouletý kontrakt.

Po Václavu Pilařovi vítá Viktoria ve svém kádru dalšího záložníka, tentokrát Kristi Qoseho z Karviné. „Jde o velmi zajímavého hráče, kterého jsme sledovali delší období. V české lize odehrál stabilně tři sezony a věříme, že pro nás bude přínosem,“ uvedl na adresu nového hráče generální ředitel klubu Adolf Šádek.

„Je vysoký, silný a zároveň velmi fotbalový. Jde o posílení středu zálohy, může nastupovat na pozici šestky i výše na osmičce,“ okomentoval Qoseho i trenér Michal Bílek, kterému se bude záložník hlásit společně s ostatními na startu letní přípravy 15. června.

Kristi Qose začínal s dospělým fotbalem v PAOKU Soluň. Působil rovněž na Slovensku, kde si v dresu Ružomberoku vyzkoušel předkola Evropské ligy (8 zápasů/1 gól). Následně se v roce 2019 přesunul do Karviné. V české nejvyšší soutěži odehrál 71 zápasů, v nichž zaznamenal celkem 9 branek a 6 asistencí, přičemž v sezoně 2020/2021 zapsal hned sedm přesných zásahů. V dresu albánské reprezentace nastoupil do kvalifikace o EURO 2020.

Kristi, vítej ve Viktorce!

Mgr. Václav Hanzlík, Ředitel komunikace, Head of communication.

 FC Viktoria Plzeň, a.s.