Mistrovství Evropy v malém fotbale se blíží. Česká reprezentace obhajuje titul

Praha – Košická Steel Arena s kapacitou 8 350 míst dvakrát hostila například mistrovství světa v ledním hokeji. Od 4. do 11. června 2022 se stane dějištěm evropského šampionátu v malém fotbale.
Zlaté medaile z posledního kontinentálního mistrovství v ukrajinském Kyjevě obhajuje česká reprezentace, která se v základní skupině E utká se Srbskem, Moldavskem a Francií.
Do osmifinále postoupí vždy týmy na prvním a druhém místě ze šesti základních skupin a čtyři nejlepší celky ze třetích míst. „Mám ke skupině respekt, nebude to jednoduché. Moldavsko není špatné. Srbsko máme snad už potřetí v základní skupině a je to nepříjemný soupeř, většinou jde o urostlé, soubojové typy. Francie jsme porazili 7:0 na mistrovství světa v Tunisku 2017, ale to se k nám přiklonilo velké štěstí, není vůbec špatná,“ okomentoval soupeře brněnský zadák Patrik Levčík, mistr světa i Evropy v malém fotbale. 
Mezi patnáctkou nominovaných hráčů v české reprezentaci je sedm obhájců evropského titulu z Kyjeva. Šest hráčů vyšle Brno, pět Staropramen Praha, Most, Blanensko, Ostrava a Pardubice mají v nominaci po jednom zástupci. „Vsadili jsme na zkušenost, protože ostrá akce je kolikrát o psychické odolnosti, na to jsme brali ohled. Taky jsme se řídili posty, abychom měli zastupitelnost, nemůžeme vzít deset útočníků a jednoho obránce. Samozřejmě bychom nejradši vzali víc kluků, bohužel to nejde, nominace je okleštěná,“ sdělil český trenér Stanislav Bejda.
Reprezentace se sejde 1. června na přípravném kempu v Českém Dubu, odkud se přesune rovnou do Košic. Všechny zápasy českého týmu vysílá Česká televize.
Česká nominace na mistrovství Evropy v Košicích
Brankáři: Ondřej Bíro (Most), Dominik Kunický (Brno)
Hráči do pole: Patrik Levčík, David Presl, Bohumír Doubravský, Tomáš Pospiš, David Macko (všichni Brno), Stanislav Mařík, František Hakl, Tomáš Jelínek, Jiří Sodoma, Miroslav Verner (všichni Staropramen Praha), Ondřej Paděra (Blanensko), Ondřej Moučka (Baník Ostrava), Jan Rosůlek (Pardubice)
České zápasy v základní skupině E:
  1. června, 21.30: Česká republika – Francie
  2. června, 17.00: Česká republika – Moldavsko
  3. června, 15.45: Česká republika – Srbsko

Složení základních skupin mistrovství Evropy v Košicích 2022

Skupina A: Slovensko, Itálie, Belgie, Polsko
Skupina B: Rumunsko, Španělsko, Albánie, Ázerbájdžán
Skupina C: Černá Hora, Bulharsko, Rakousko, Gruzie
Skupina D: Maďarsko, Ukrajina, Turecko, Portugalsko
Skupina E: Česká republika, Srbsko, Moldavsko, Francie
Skupina F: Kazachstán, Anglie, Izrael, Řecko
Jaroslav Kára PR