Douděra přestoupil z Mladé Boleslavi do pražské Slavie

Jistě nejrychlejší mladoboleslavský fotbalista David Douděra, který v posledním májovém dni oslaví čtyřiadvacáté narozeniny, podle očekávání podlehl lákání slávistického trenéra Jindřicha Trpišovského a podepsal administrativní náležitosti pro realizaci přestupu z FK Mladá Boleslav do SK Slavia Praha.
„Davidovi za rok končila v Mladé Boleslavi smlouva a SK Slavia Praha projevila o jeho služby eminentní zájem. David chce přijmout další výzvu a sportovní posun v kariéře. Děkujeme mu za výkony v našem dresu a přejeme hodně úspěchů. Slavii patří poděkování za korektní jednání,“ komentoval Douděrův přestup generální ředitel FK Mladá Boleslav David Trunda.
„Jsem moc rád, že se přestup zrealizoval. Musím poděkovat boleslavským trenérům, jak panu Jarolímovi, jenž mu dal pořádnou šanci v první lize, kterou David využil, a samozřejmě i panu Hoftychovi, který jej posunul na post záložníka, kde asi našel pro něho správné místo. Boleslav už po několikáté ukázala, že umí pracovat s hráči na jejich rozvoji. Těším se na další spolupráci,“ prohlásil nadšený hráčův agent Jiří Müller.
„Moc děkuji všem v klubu a samozřejmě taky fanouškům, s kterými jsem si rozuměl. V Mladé Boleslavi jsem dostal šanci hrát pravidelně první ligu a na to nikdy nezapomenu,“ řekl David Douděra a ke svému působení v mladoboleslavském dresu dodal: „Měl jsem v Boleslavi těžké začátky, ale po boku zkušených kluků jsem cítil jak pomalu rostu. Nejvíce děkuji Márovi Matějovskému, který pro mě byl správný kapitán a lídr. Pod trenérem Jarolímem jsem odehrál nejvíce zápasů a ty mě hodně posunuly. A trenér Hoftych tomu přidal tu třešničku na dort, když mě posunul v sestavě z obrany do zálohy. Vždy jsem se snažil svými výkony pomoci týmu a tým mi zase pomohl k přestupu do Slavie Praha. Děkuji všem. Vždy se do Mladé Boleslavi budu rád vracet a fandit ji za to, co pro mě udělala.“
David Douděra po žákovských začátcích v Xaverově přes žižkovskou Viktorii a hostování v pražském Meteoru přišel ve svých šestnácti letech do dorostu pražské Dukly, kde se v roce 2017 prosadil do dospělého áčka. Český reprezentační dres oblékl osmkrát v juniorské kategorii, čtyřikrát za U20 a čtyřikrát za U21. Jako člen české reprezentační jedenadvacítky s příslibem fotbalového růstu přestoupil z FK Dukla Praha do FK Mladá Boleslav na začátku kalendářního roku 2020. „Vyhovuje mně, když mám herní prostor před sebou a podle lajny vyrážím podporovat ofenzívu. Nemám problém zaútočit a rychle se vrátit zpět,“ prohlásil o svých schopnostech v předloňském lednu. Jak řekl, tak také konal, a pod trenérem Karlem Jarolímem a částečně i Pavlem Hoftychem vyrostl v sebevědomého fotbalistu. Dosud v tuzemské první lize odkopal 117 utkání (41 za Duklu Praha a 76 za Mladou Boleslav) a nastřílel 14 gólů (2 za Duklu Praha a 12 za Mladou Boleslav), přičemž posledních osm gólů nasázel v osmi prvoligových zápasech v krátkém období devíti týdnů od 26. února do 30. dubna 2022.

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav                                             

Jiří Koros, Ředitel komunikace a PR