FIM SPEEDWAY – ZAČÍNÁ NOVÁ ÉRA

Discovery Sports Events vkládá sílu a zážitek ze sledování do rukou fanoušků, protože posouvá mistrovství světa FIM Speedway do nové éry.
Sezóna 2022 FIM Speedway Grand Prix začala ve velkém stylu, když dvojnásobný mistr světa Bartosz Zmarzlik vyhrál velkolepou FIM Speedway GP Chorvatska – Donji Kraljevec před 6 500 fanoušky na vyprodaném prvním podniku SGP Speedway Stadion Milenium od roku 2012.
Bylo to první kolo desetiletého působení Discovery Sports Events jako globálního promotéra FIM Speedway, protože skupina značně investuje do své vize posunout akce a zábavu na další úroveň.
Vůbec poprvé si Discovery vzalo celou výrobu série do vlastních rukou, protože do centra show staví nové technologie. Telemetrická zařízení budou monitorovat srdeční frekvenci jezdců před každým závodem – poskytují jedinečný pohled na stres, kterému jezdci čelí v tlakovém hrnci Speedway GP. Kromě toho tato technologie upozorní na reakční časy jezdců na startovní čáře, maximální rychlost a také uběhnutou závodní vzdálenost, protože jezdci zkoušejí každou možnou závodní dráhu, aby získali šachovnicovou vlajku.
Na zbrusu novém centrálním pódiu a výjezdových plochách se objeví LED obrazovky, které identifikují jezdce, když vyjíždějí na trať; přinášet fanouškům výsledky a zlepšovat atmosféru po celou noc.
Discovery také představí inovativní nové pozice kamer na plochodrážní dráze, včetně kabelových kamer na největších akcích Speedway GP ve Varšavě a Cardiffu, plus kamery Jimmy jib později v této sezóně. V boxu každého jezdce jsou také kamery, které divákům umožňují zblízka sledovat jejich oblíbené hvězdy v zákulisí a zároveň si užívat závodění.
Fanoušci si mohou vybrat, jak budou akci sledovat, díky kombinaci bezplatného a placeného televizního pokrytí a také rozšířeného pokrytí OTT na Discovery+ a aplikaci Eurosport, kdekoli jsou tyto služby dostupné. Chystá se také spuštění nové aplikace FIM Speedway, která nabídne živé měření času z kvalifikačních tréninků, výsledky závodů během každé GP Speedway a všechny nejnovější zprávy a informace.
Další na řadě je Orlen FIM Speedway GP Polska – Varšava, na kterou se v sobotu 14. května chystá na PGE Narodowy více než 50 000 vášnivých fanoušků.
Polská ikona Zmarzlik se nemůže dočkat, až se poprvé od roku 2019 vrátí na polský národní stadion. Řekl: „Myslím, že je to dobré pro plochodrážní sport – je tak příjemné být zpátky ve Varšavě a na tohle čekám. .
„Myslím, že to, co se děje s Discovery a jejich plány na Speedway GP, je profesionálnější a pro lidi vzrušující. Sdílím stejné ambice pro tento sport.“
Rickardsson byl potěšen, když viděl, jak se akce odvíjela od trati během impozantního víkendu v Chorvatsku. Řekl: „Po tolika měsících, kdy jsem slyšel o plánech Discovery, bylo skutečným potěšením vidět je v Chorvatsku ožívat. Zátoky v boxech jsou opravdu něco zvláštního a z televizního studia jsem měl skvělý výhled na oblast odsunu a musím říct, že to vypadá fantasticky.
„Byla to opravdu skvělá show po všech stránkách a těším se na to, co dalšího nás čeká, protože Discovery pokračuje ve své první sezóně jako globální promotér FIM Speedway.“
François Ribeiro, vedoucí Discovery Sports Events, je potěšen tím, jak začala nová éra FIM Speedway.
Řekl: „Bylo neuvěřitelně obohacující vidět Speedway Stadion Milenium v ​​Chorvatsku zaplněné do posledního místa a naše vize FIM Speedway konečně ožívá po tolika měsících tvrdé práce.
„Jsme odhodláni vložit moc do rukou fanoušků, pokud jde o to, jak sledují závody, s obrovskou řadou úhlů kamer, závodních dat a živých informací na dosah ruky během dne závodu i mimo něj.
„Ať už se dívají na trati nebo doma, chceme, aby to byl skutečně pohlcující závodní zážitek, který uchvátí představivost starých i nových fanoušků FIM Speedway.
„Celý tým na Discovery Sports Events je nyní nesmírně nadšený, že může předvést Speedway GP na neuvěřitelné scéně, kterou je PGE Narodowy ve Varšavě. Těšíme se na další plný stadion a jsem si jistý, že od odpolední fanzóny až po oslavy šampaňského po finále prožijí fanoušci den, na který nikdy nezapomenou.“
Před největším závodem na plochodrážních plochách v Polsku uvádíme některá klíčová čísla z úvodního kola nové sezóny Speedway GP v Chorvatsku:
Speedway GP v číslech:
– 15 stálých jezdců v Speedway GP
– Šest národů zastoupených v sestavě obsahuje čtyři jezdce z Polska, po třech z Dánska, Austrálie a Velké Británie, plus po jednom ze Švédska a Slovenska
– Tři mistři světa Speedway GP se šesti tituly mistra světa
– 23 rozjížděk a 92 závodních kol v každé GP Speedway
– Každý závod dokončen za přibližně 60 sekund
Kola v číslech:
– 500cc motory v Speedway GP
– Kola váží minimálně 77 kg
– Kola zrychlují z 0-100 km/h rychleji než vůz F1
– Rychlost až 120 km/h
– A absolutně ŽÁDNÉ BRZDY!!
FIM SPEEDWAY