Ve středu v Edenu  Slavie se Zlínem

Slávisty čeká ve středu od 18:00 domácí souboj se Zlínem v rámci posledního kola základní části FORTUNA:LIGY. Zápas vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a David Jurásek.
Základní část FORTUNA:LIGY míří do finále. Sešívaní ve středu v Edenu přivítají Zlín a pokud zvítězí, půjdou do nadstavby z prvního místa tabulky. „Máme to ve svých rukách a musíme to doma potvrdit. Poslední kroky bývají nejtěžší. Zápasy se Zlínem pro nás bývají problematické, oni to na nás umí a nikdy to není jednoduché. V prvním zápase jsme s nimi prohráli v Edenu 1:2 a všechna další utkání většinou byla o gól a hra do plné obrany. Máme nepříjemného soupeře, který má o co hrát, věří si na nás a je to s nimi vždycky složité. Musíme se maximálně koncentrovat a vstoupit do zápasu dobře,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.
Zlínu patří v tabulce jedenáctá příčka. Své umístění nemůže vylepšit, ani zhoršit. Oba kluby na sebe v sezoně narazily dvakrát. V lize i MOL Cupu byli úspěšnější sešívaní. „Chceme zvítězit, abychom šli do nadstavby z prvního místa a měli nějaký náskok. Budeme hrát doma, doufám, že přijde spousta lidí. Nemůžeme je podcenit, i když pro ně výhra nic neřeší. Určitě sem nepřijedou s tím, že by nechtěli zvítězit. Ale věřím, že to zvládneme,“ říká David Jurásek.
Ševci se musí obejít bez svých nejlepších střelců. Poznar přestoupil do Polska a Tkáč je zraněný. „Uvidíme, jak to bude s Vukadinovićem, který hrál na jaře velice dobře, má pět bodů. Dřív jsme ho trénovali na Žižkově, takže víme, jak nebezpečný hráč to je. Teď nehrál poslední kolo, takže uvidíme, jestli přijede. Každopádně jsou tam i další hráči, třeba Drame, který je velice nepříjemný se skvělou levou nohou. Robert Hrubý má taky skvělou střelu. Jsou velice silní v brejkových situacích. V obraně jsou hráči, kteří mají výšku, takže si musíme pohlídat standardní situace,“ myslí si hlavní trenér.
Červenobílí půjdou do zápasu posilněni výhrou nad Jabloncem. Po vyřazení od Feyenoordu ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy se vrátili na vítěznou vlnu a na těžkém terénu přehráli svého soupeře 2:1. „Zápas to byl těžký, povrch hře moc nepomohl, ale důležité je, že jsme získali tři body v Jablonci,“ říká Jurásek.
Trenérský tým řeší příjemné starosti. Pro utkání se Zlínem budou k dispozici Tomáš Holeš, Lukáš Provod i David Hovorka, kteří z preventivních důvodů nebyli nominování k nedělnímu zápasu. „Se sestavou jasno nemáme, protože jsme snad poprvé v situaci, kdy máme téměř kompletní kádr bez dlouhodobých marodů, což jsou Honza Bořil, Lukáš Masopust a Michael Krmenčík. Těch variant je hodně, budeme brát v potaz typologii zápasu, hrajeme doma na dobrém terénu. Někteří hráči mají za sebou těžký program. Nemusíme se bát karetních ohrožení. Myslím si, že na deseti místech víme, jak nastoupíme, řešíme jednu pozici v ofenzivě a tam se rozhodneme podle typologie zápasu,“ dokončuje trenér.
Zápas proti Zlínu začíná v Edenu ve středu od 18:00 a v přímém přenosu ho odvysílá O2 TV Sport. Další informace nejen o koupi vstupenek naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, dorazte nás podpořit.
Čtsa, zdroj www.slavia.cz