Tři body za dva góly, jednu tyč a jedno břevno

Před utkáním 29. kola, sedmá Mladá Boleslav s pětatřiceti získanými body měla jen o pět bodů více, než jedenáctý Zlín. Po vzájemném střetnutí sice rozdíl mezi těmito týmy narostl na osm bodů, ale Boleslavi výhra ze sedmé příčky nepomohla a před závěrečným kolem základní části FORTUNA:LIGY nadále zaostává za šestým Hradcem o jeden bod.
Do utkání vstoupily oba týmy s ofenzivní snahou. Nedlouho po výkopu částečně zblokovanou Karafiátovu střelu zlínský brankář Rakovan snadno zkrotil. Potom Dramé překopl boleslavskou branku a v 5. minutě Dramého dělovku z úhlu Šeda vyrazil do rohu. V 9. minutě po Matějovským rozehraném trestňáku Smržův volej mířil mimo soupeřovu branku. V 16. minutě po Matejově centru Fantiš z necelých deseti metrů hlavičkoval nepřesně. V 17. minutě Douděra z rohu brankoviště přehodil Rakovana, ale z brankové čáry stoper Vraštil vykopl míč na první boleslavský roh, po jehož rozehrání Ewertonem dobývání zlínské branky ukončil nepřesnou střelou Matějovský.
Ve 21. minutě za Matějovského kolmicí vyrazil Douděra, proběhl mezi stopery a podle brankáře po zemi skóroval – 0:1.
Ve 27. minutě Matějovský prokličkoval přes dva beky ke koncové lajně, odkud přihrál před branku Ladrovi, ale ten se mezi tyče netrefil. Boleslavští sice častěji drželi míč, ale ve finálních fázích útoků byli nepřesní. Ve 39. minutě Matějovský na půlce hřiště sebral míč Condemu a okamžitě se pokusil dlouhým lobem překonat vysoko postaveného zlínského brankáře, ovšem Rakovan se stihnul vrátit a konečky prstů krizovou situaci zachránil za cenu rohového kopu. Dvě minuty před pauzou po Pechově autovém vhazování Matějovský založil akci přes Douděru, který poslal do brejku Ladru, jenž přízemním zakončením soupeřovu branku netrefil.
Druhý poločas začal velkou zlínskou šancí. Po Cedidlově centru se vrhnul Janetzký a z deseti metrů v pádu hlavičkoval mimo Šedovu branku. Přesně půl hodiny uplynulo od úvodního gólu, když Boleslavští své vedení navýšili.
V 51. minutě Matějovský krásným křížným pasem našel na soupeřově polovině Douděru, který sklepnul Pechovi, po jehož přihrávce Ladra bez přípravy po zemi prostřelil Rakovana – 0:2.

Při dvougólovém vedení Boleslavští jen na pár minut polevili a Zlínští se častěji dostávali na dostřel Šedovy branky. V 70. minutě Cedidla hlavičkoval nedůrazně do připraveného boleslavského brankáře. Boleslavští odpověděli rychlým útokem s přenesením hry z levé na pravou stranu a Douděrovým dělovým volejem těsně mimo zlínskou branku. V 74. minutě Ewerton zleva přihrál po zemi do zlínského brankoviště, kde se k zakončení nedostali Škoda s Douděrou. V 78. minutě Matějovského pas za soupeřovu obranu si zpracoval Douděra, který Rakovana neprostřelil, další pokus z kopačky Hlavatého se odrazil od pravé tyče k Douděrovi, jehož pokus z úhlu Rakovan s velkými obtížemi vytlačil přes břevno do rohu. V 81. minutě Janetzký střílel vedle boleslavské branky.
V 82. minutě se Jawo, jenž naskočil do hry teprve před třemi minutami, probil do boleslavské šestnáctky a jeho přízemní přihrávku Reiter u bližší tyče srazil z pár metrů do Šedovy branky – 1:2.
Zlínští na výrazný tlak vedoucí k případnému vyrovnání již neměli síly a jejich ofenzivní pokusy postrádaly důraz. Boleslavští byli o poznání nebezpečnější. V 84. minutě Matějovský z dvaceti metrů nastřelil břevno zlínské branky a stoper Procházka míč odehrál na roh. Po jeho rozehrání Karafiátovo zakončení vyvrcholilo dalším rohem, ale už bez nebezpečí pro Rakovana. V přesčasových třech minutách Boleslavští promarnili svůj devátý roh (Zlín kopal jen tři) a bez velkého úsilí ubránili následný soupeřův atak.
FC Fastav Zlín – FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)
Góly: 82. Reiter – 31. Douděra, 51. Ladra. Rozhodčí: Radina – Vodrážka, Antoníček, ŽK: Procházka, Vraštil, Hrubý – Dancák, Smrž, Matějovský, trenér Hoftych. Diváků: 2477.
FC Fastav Zlín: Rakovan – Cedidla, Vraštil, Procházka, Matejov (79. Simerský) – Conde, Dramé (79. Jawo) – Fillo (62. Chanturishvili), Hrubý, Janetzký – Fantiš (62. Reiter).
FK Mladá Boleslav: Šeda – Pech, Šimek, Suchý, Karafiát – Douděra (81. Sladký), Smrž, Dancák (69. Hlavatý), Ewerton (90. Skalák) – Matějovský – Ladra (69. Škoda). Připraveni ještě byli hráči Mašek, Stránský a brankář Mikulec.
Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav  
Jiří Koros, Ředitel komunikace a PR