Boleslavskými nováčky jsou obránce Sladký a útočník Striković      

Doslova v posledních hodinách zimního období pro přestupy v českém profesionálním fotbale, neboť možnost pro jejich zaregistrování končila půlnocí z úterý 22. února na středu 23. února 2022, přišli Martin Sladký a Vuk Strikovic do prvoligového kádru FK Mladá Boleslav, ze kterého naopak odešli Milan Jirásek a Dominik Mašek.

Devatenáctiletý černohorský útočník Vuk Strikovic přišel z FK Rudar Pljevlja, kam v srpnu 2020 přestoupil z dorosteneckého družstva Buducnost Podgorici. Za dobu svého působení v FK Rudar Pljevlja, to znamená od předloňského léta do konce minulého kalendářního roku, v padesáti zápasech nejvyšší černohorské soutěže (Prva Crnogorska Liga) nastřílel osmnáct gólů. Mezinárodní zkušenosti má ze startů v černohorské reprezentaci U21. V poslední den zimního přestupního termínu v Česku přicestoval spěšně z černohorského Pljevlja přes německý Frankfurt nad Mohanem do Mladé Boleslavi, kde podepsal půlroční hostování s opcí.

Zkušený obránce Martin Sladký, který zanedlouho oslaví třicátiny, se narodil v Domažlicích, kde také začal fotbalovou kariéru. Ještě v dorosteneckém věku přešel do plzeňské Viktorie, kde se v roce 2010 propracoval do dospělého ligového áčka. Z Plzně odešel nejprve na hostování a později na přestup do FC MAS Táborsko, odkud přestoupil v létě 2016 do SK Sigma Olomouc, v jejímž dresu startoval v sedmdesáti prvoligových zápasech. Mezinárodní zkušenosti má z dorosteneckých reprezentací (jednou za U17, třikrát za U18 a jedenáctkrát za U19). V plzeňském dresu se podílel na zisku mistrovského titulu v ročníku 2010-11. Z Olomouce odešel v loňském létě do SK Dynamo České Budějovice, za které v podzimní sezóně 2021 nastoupil do šestnácti mistrovských utkání a letos dvě odseděl na lavičce a v jednom střídal. Do FK Mladá Boleslav přichází na hostování do konce letošní jarní sezóny s opcí na případný přestup. „Dohoda se zrodila rychle v posledních dvou dnech přestupního termínu. Jsem rád, že to vyšlo a věřím tomu, že pomůžu ke zlepšení defenzívy Boleslavi a bude vyhrávat a sbírat body,“ řekl Martin Sladký.
Chrudimský rodák Milan Jirásek oslaví třicáté narozeniny už mimo Mladou Boleslav. Fotbalově vyrostl ve Spartě, v dorosteneckém a juniorském věku hostoval v italských klubech Inter Milán a Sassulo Calcio, potom kopal za slovenskou Senici a v českých Teplicích, Bohemians, Ostravě, odkud přestoupil v lednu 2021 do Mladé Boleslavi. Kalendářní rok 2021 většinou promarodil a prvoligových startů v dresu A týmu absolvoval pouze šest. V letošním únoru odešel na hostování do druholigového týmu FK Viktoria Žižkov.

Šestadvacetiletý Dominik Mašek s pestrými zkušenostmi z působení v tuzemských (Příbram, Bohemians, Mladá Boleslav, Zlín) i zahraničních (německý Hamburk, nizozemský SC Cambuur Leeuwarden) klubech přišel do FK Mladá Boleslav na začátku kalendářního roku 2019. Při půlročním hostování ve Zlíně si vážně poranil koleno a po návratu do Mladé Boleslavi v létě 2021 prodloužil smlouvu do letošního června. V mladoboleslavském dresu ve čtyřiačtyřiceti ligových startech devětkrát skóroval. V loňském podzimu si zranění kolena obnovil a v letošním únoru se s vedením FK Mladá Boleslav domluvil na předčasném ukončení smlouvy a vzápětí se upsal FK Jablonec.
Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav                                             
Jiří Koros, manažer komunikace