Slavia vítězná na Fenerbahce

V úvodní fázi vylučovacího kola Konferenční ligy byly ve čtvrtek v akci obě pražská „S“. Slavia překvapila výhrou 3:2 v Istanbulu nad  Fenerbahcem. Blíž k postupu má Slavia, která odvetu příští týden sehraje ve čtvrtek 24. února ve vršovickém Edenu.
Dva góly ve třech minutách!
  Slavia teprve v šestém zápase v pohárové Evropě na soupeřově hřišti poprvé  zvítězila. Zdůrazněme, že zaslouženě. Nad šestým celkem turecké ligy udělala rozhodující úder k úspěchu mezi 62. a 64. minutou, kdy dvěma góly Oscara a Lingra.se ujala vedení 3 :1 Byly to pěkné branky, které domácím týmem otřásly.  Teprve v závěru zápasu hráči Fenerbachce, mocně povzbuzováni 20 tisíci diváků, se vzchopili a snížili na jednobrankový rozdíl. Ovšem k tomuto gólu jim značně pomohl Olayinka, který hlavou srazil střelu Kadiogla do sítě. A právě Olayinkovi v roli kapitána zápas, jako jedinému hráči červenobílých, vůbec nevyšel.
Ostatní slávisté, na rozdíl od výkonů ve Fortuna:lize a Mol Cupu, se překonávali v obětavosti a důrazu, hlavně  nesrovnatelně lépe stříleli. I bez nemocného trenéra Trpišovského, bez distancovaného Baha, a řady marodů, v čele s Masopustem, což vedlo k zařazení útočníka Schranze na místo pravého obránce, našli recept na soupeře. Dokonale se pohybovali v příliš rozptýlenné  protivníkově obraně. Typické to bylo při gólech Oscara a Lingra,  který se   v současné době stává nejlepším střelcem týmu.
 Asistent trenéra Köstl si zaslouží uznání, jak sestavil tým, i když  skromně připustil konzultaci s Trpišovským. A z náhradníků se v závěru utkání při náporu domácích nebál poslat na hřiště nejmladší, mladíky osmnáctiletého Samka a  sedmnáctiletého Horského. 
Asistent trenéra Jaroslav Köstl, Ivan Shranz po utkání:
Fenerbahce SK – SK Slavia Praha 2:3 (0:1)
Branky: 58. Pelkas, 83. Kadioglu – 45. Traoré, 62. Oscar, 64. Lingr. Rozhodčí:  Mariani – Bindoni, Tegoni. ŽK: Zajc, Szalai – Oscar.
Fenerbahce SK: Bayindir – Sangare, Kim (46. Tisserand), Szalai, Kadioglu – Yandas (59. Tufan), Sosa – Osayi-Samuel, Zajc (75. Guler), Pelkas (88. Berisha) – Valencia (74. Dursun).
SK Slavia Praha: Mandous – Schranz, Ousou, Kačaraba, Oscar (80. Tecl) – Traoré (75. Samek), Holeš – Ševčík, Plavšić (46. Lingr), Olayinka – Sor (86. Horský). Trenér: Köstl.
Čtsa, ph., kc., audio, Foto: www.slavia.cz