Sparta bere jenom vítězství!

Spartu už ve čtvrtek čeká úvodní zápas play-off Konferenční ligy na pražské Letné tým Partizanu Bělehrad. Na tiskové středeční tiskové konferenci před zápasem, odpovídal sportovním novinářům Jakub Pešek a trenér Pavel Vrba.  
 „Určitě mě mrzí, že na utkání může jen 1000 diváků, určitě by nás podpořilo víc fanoušků. Takže si musíme poradit, doufám, že to zítra zvládneme. Před námi je další cíl. Nálada je určitě bojovná. Budeme chtít zvítězit. Já se opět těším, na evropskou  fotbalovou  soutěž. Věřím, že to zvládneme,“ řekl úvodem Peček.
„Mrzí mě, že Tomáš Wiesner hrát nebude, ale máme velice výborné náhrady, takže dostanou příležitost, další hráči. Věřím tomu, že všichni ukážou velké aktivní nasazení a že to zvládneme,“ dodal Pešek.
„Co se týká Partizanu, mají podobný tým jako my, zkušené hráče a mladé. Určitě to bude vyrovnané utkání.  Už jsem proti nim hrál přípravný zápas, když jsem vyl v Liberci. Je to důrazný a kvalitní soupeř. Musíme hrát jako na Slavii, kde jsme chtěli, získat každý míč. To bylo vidět, zejména na úspěšném vítězném  výsledku. Doufám, že se nám podaří, to zvládnout,“ řekl Pešek.
„Hodně jsem přemýšlel, nad mým výkonem, který trvá již několik dní, takže na tom musím a musíme zapracovat. Velké nasazení a chuť  musíme do zápasu dát a vyhrát, každý zápas. Musíme zítra tam nechat všechno. Zítra to bude určitě, hodně důležité,“ řekl Pešek.
 „Cítím se, ale dobře, přestože, že nejsou v lize moje výkony tak dobré. Zejména, že jsem se do tolika gólových šancí, nedostával. V pohárovém zápasu,  jsme již předvedli, velkou bojovnost , věřím, že to opět herně přeneseme, do zítřejšího zápasu. Musíme se totiž v tabulce od Slavie posunout. V naší  lize, jsme se už ponaučili, abychom velice těžké zápasy, vždy zvládli,“ konstatoval Pešek.
Velice důležité utkání beru jako jiný zápas, z pohledu Evropy, je to pro nás důležité, neboť chceme postoupit. A udělat doma co nejlepší výsledek. To hráči dokázali už v posledním zápase proti Plzni. Vývoj nebyl dobrý, a nakonec jsme remizovali 2:2.
„Měl jsem možnost tým Partizanu vidět v posledních zápasech. Je to klasické srbské mužstvo, které je velice silné na míči. Velice dobrou ofenzivu, zahraniční hráče, kteří mají rychlou kombinaci a dynamiku. Srbští hráči jsou, spíš draví a fotbaloví. Takže respektujeme jejich kvalitu, to ukazují v srbské fotbalové soutěži. Jsou první v tabulce, mají nejlepší bodové skóre. V Evropě již vybojovali dobré výsledky a zaslouženě postoupili ze skupiny. Máme z nich respekt, ale chceme postoupit dál, řekl Vrba.
 „Každý zápas je pro nás ponaučení, vzhledem k vývoji,  Hráli jsme totiž s mužstvem, které má úroveň evropských týmů. Průběh utkání může být podobný. Někteří hráči dostali velký herní prostor, někdo to využil lépe, někdo míň. Střídající hráči Plzně nám pomohli k tomu, že jsme neprohráli a uhráli přijatelný výsledek 2:2. Byl to velice poučný zápas,“ řekl trenér Vrba a zhodnotil, když působil jako trenér v plzeňské Viktorii.
„Když se podíváte na podzimní zápasy, v sestavě proti Plzni jsme nastoupili jako s Rangers. Zápasů máme strašně moc. Sestava nebudu možná stejná. Když se hraje každé tři dny, tak musíme sestavu neustále měnit, dodal Vrba.
„Po Plzni jsem říkal, že jsme mladého Krejčího šetřili. Pro nás je to velice  důležitý hráč. Takže potřebujeme takového hráče. Je hodně nadstandardní a strašně důležitý, v takových důležitých zápasech. Když si vzpomenete na pohárový zápas se Slávii, strašně nám svým výkonem  pomohl.  Budeme dělat vše pro to, aby zítra mohl nastoupit. Vypadá to, že by mohl asi hrát, ale není to zatím stoprocentní,“ informoval Vrba.
„Ale bude chybět Wiesner, hrát nemůže, obdržel žlutou kartu. Kdo bude  hrát místo něho, se rozhodne po dnešním tréninku, hráči se to dozví zítra po přípravě. Když jsem někdy nespokojený, tak je potřeba něco změnit, doplnil trenér Vrba, který věří, že Sparta vyhraje.  
Tisková konference trenér Pavel Vrba, Jakub Pešek před utkáním:
Čtsa, kc., audio, foto: www.sparta.cz