Slavia je z poháru venku! 

Fotbalová Slavia na začátku jarní sezóny zažívá špatné časy. Muselo by se delší dobu hledat ve statistikách, kdy prohrála dva zápasy za sebou bez vstřeleného gólu a k tomu ještě na domácím hřišti v Edenu. Po ligové prohře během pěti dní utrpěla ve čtvrtfinále Poháru MOL druhý nezdar, který červenobílí mrzí o to víc, že to bylo od odvěkého rivala z Letné, Sparty.

  Sparta ovládla  středeční zápas, vítězství 2:0 mohlo být ještě přesvědčivější kdyby Minčev, Haraslín a Pešek po sólových únicích dokázali  překonat brankáře Mandouse. Chyb ve slávistické obraně bylo víc než dost, zejména je kupil Ousou a Kačaraba  si nevybíravými zákroky vysloužil krátce před koncem červenou kartu. Kačarův  ošklivý faul byl tečkou za utkáním, v  němž bylo nevybíravých zákroků. přemíra a slabý rozhodčí Orel je důsledně netrestal.
 Trenér Sparty Vrba po málo efektivní hře mužstva v Českých Budějovicích udělal markantní změny. Nepostavil Dočkala, Pavelku, Holce,  prvním poločase Haraslína,, zato dal šanci mladíkům Vitíkovi, Suchomelovi,Karabcovi a v závěru utkání ještě Rynešovi, a vyplatilo se mu to.  Omlazená Sparta byla velmi aktivní po celém hřišti, v  obraně důsledně rozbíjela kombinaci domácích. Dokázala rychle přecházet z defenzívy do protiútoku. A právě akce z brejku  Wiesnera zakončeného pohotovou střelou Peška na 2:0 ve 20. minutě  zlomila Slavii.  Změny domácích v sestavě po přestávce k ničemu nevedly, jen dvě akce Krmenčíka byly trochu nebezpečné. Ve střelbě naprosto selhala, vůbec neprověřila Heču, který po delší době dostal šanci. 

  Slavia si za svůj malátný výkon vyřazení z poháru zasloužila. Otázkou zůstává jak  v této  špatné formě zvládne další ligový zápas  proti Slovácku a hlavně  v Konferenční  lize s Fenerbahce
Druhé středeční čtvrtfinále, Olomouc – Slovácko, bylo z jiného soudku.  Skončilo i po prodloužení 0:0, když obě mužstva neproměnila pokutový kop. V  penaltovém rozstřelu zklamali olomoučtí střelci,  jen dvakrát  překonali brankáře Nguyena, zatímco Slovácko bylo ve čtyřech exekucích bezchybné a vyhrálo tak 4:2.

Asistent trenéra: Jaroslav Köstl,  Trenér Pavel Vrba po utkání:
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 0:2 (0:2)
Branky: – 10. Krejčí ml., 26. Pešek. Rozhodčí: Orel – Hájek, Klíma. ŽK: Kačaraba, Schranz – Suchomel, Krejčí ml. ČK: 85. Kačaraba. Diváci: 1000.
SK Slavia Praha: Mandous – Bah, Ousou (70. Traoré), Kačaraba, Plavšić (75. Tecl) – Holeš (C), Hromada (46. Krmenčík) – Lingr (65. Sor), Ševčík (65. Madsen), Olayinka – Schranz. Trenér: Trpišovský.
AC Sparta Praha: Heča – Wiesner, Vitík, Čelůstka (C), Suchomel (46. Panák) – Pešek (88. Ryneš), Sáček, Krejčí ml., Karabec (79. Pulkrab), Hložek (88. Pavelka) – Minčev (63. Haraslín). Trenér: Vrba.
Čtsa, ph., kc, audio, foto: Lada Steinbergová.