Sparta nedokázala přehrát Rytíře

Hokejisté Sparty začali zápas 45. kola Tipsport extraliga velice aktivně a již ve druhé minutě zahrozili brankovou šancí Forman. Hned po čtyřech minutách se sparťané ujali vedení, kdy Daniel Voženílek tečoval puk do branky 1:0.  
Po několika minutách se radovali kladenští hráči a fanoušci, když Indrák našel před brankou volného Dotchina, jeho následná umístněná střela, proletěla nad ramenem domácího brankáře do branky 1:1.

V dalším průběhu první třetiny již branka nepadla, přestože se obě mužstva snažila o vedení, zejména v přesilové hře. Střelecky aktivnější byla Sparta, jenže Rytíři nakonec vybojovali nerozhodný stav, velkou zásluhu má výborným výkonem, brankář Bowa.
Domácí hokejisté začali druhé dějství opět aktivně, ve 22. minutě se dočkali vedení z přesilovky, kdy puk za záda Bowa poslal Horák. Kladnu v následné přesilovce po neustálém tlaku vyrovnalo střelou Kubíka na kterou neměl brankář  Machovský žádnou šanci 2:2.
V závěrečné třetině byla hra vyrovnaná, přesto došlo k několika vyloučení, za nebezpečné faulování. Sparta se přes velkou snahu se snažila, strhnout vedení a výhru, což se moc nedařilo. Naopak Kladno se víc zaměřilo na důslednou a tvrdou obranu. Nakonec dokázalo rychlými protiútoky se uplatnit v závěrečné přesilovce, kdy hráli nejprve čtyři na čtyři a následně čtyři na pět, brankou Zikmunda, který tečoval puk ze skrumáže za brankáře Machovského, zároveň poprvé poslal kladenské Rytíře do vedení 2:3.

Sparta se ještě v závěru zápasu snažila vyrovnat, takže odvolala brankáře, přestože měla výhodu jednoho hráče, to se nepodařilo a tak si hostující tým odvezl zaslouženě tři body za vítězství 3:2.
„První třetina nebyla z naší strany úplně špatná, naopak jsme v ní měli některé vyložené šance, které jsme bohužel neproměnili. Ve druhé třetině, naše hra nebyla příliš povedená, ale pořád jsme věděli, že zápas můžeme nakonec rozhodnout. Hodně záleželo, kdo dá vedoucí gól za stavu 2:2. Bohužel ho dal soupeř. Udělali jsme v závěru zbytečný faul na čtyři minuty, který nechci moc komentovat. Přesilovky, které soupeř proměnil, my jsme je ale, naopak nevyužili. V závěru už jsme už neměli sílu.“ zhodnotil trenér Sparty Josef Jandač,
„V první třetině byla Sparta lepší a nám se vůbec nedařilo. Musíme poděkovat hlavně našemu gólmanu, který nás zachránil při několika velkých šancích soupeře. Od druhé třetiny se postupně hra začala vyrovnávat. Ve třetí třetině rozhodl náš vítězný gól na 3:2. Za tři body jsme samozřejmě moc rádi.“ řekl David Čermák trenér Rytířů Kladno.  
HC SPARTA PRAHA – RYTÍŘI KLADNO 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. D. Voženílek (Tomov, Moravčík), 22. R. Horák (Matuškin) – 6. Dotchin (M. Indrák), 28. A. Kubík (Plekanec, Baránek), 51. Zikmund (Melka, M. Beran). Rozhodčí: Jeřábek, Horák – Lhotský, Klouček.  Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Diváci: 1000. Nejlepší hráči utkání: Roman Horák – Landon Bow.
HC Sparta Praha: Machovský – Moravčík, Matuškin, Dvořák, Jandus, Polášek (A), Pavelka, Tomov – Thorell, Horák, Řepík (C) – Chlapík, Sobotka (A), Forman – Vitouch, Kaše, Prymula – Strnad, Voženílek, Šmerha.
Rytíři Kladno: Bow – Kehar, Baránek, Wood, Ticháček, Babka, Suchánek (A), Dotchin – Hlava, Plekanec (C), Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – Kadlec, Filip, Procházka – Kristo, Indrák, Beran.
Čtsa, kc, foto: www.sportovnizurnal.cz