Bohorovnost z úvodní čtvrthodinky nenapravili

Po noční chumelenici byla hrací plocha sice bez sněhu, ale přesto náročná na pohyb a kontrolu míče. V zimomřivém prostředí před chabě obsazenými tribunami se dříve probudili hostující Pardubičtí a za dvacet minut nečekaně vedli o tři góly. Boleslavští až po přestávce dvěma góly prohru pouze zmírnili a promarnili postup na vytouženou šestou příčku průběžného prvoligového pořadí.
První poločas se boleslavským fotbalistům vůbec nepovedl a jejich příznivci překvapeně zjišťovali, že katastrofický zážitek ze zářijového střetnutí se Slováckem nebyl náhoda. Tehdy v rozpětí deseti minut inkasovali tři góly a od pardubických hráčů Šeda také třikrát kapituloval v deseti minutách.
V 8. minutě z pravé strany nakopnutý míč propadl do boleslavského vápna a mezi Douděrovými kotníky se odkutálel k pardubickému hráči Cadu, jenž snadno překonal boleslavského brankáře – 0:1.
Než se Boleslavští vzpamatovali z inkasovaného gólu, tak v 10. minutě soupeř zaútočil znovu a Chytilova přízemní střela se od levé tyče odrazila za Šedova záda – 0:2.
Za dvě minuty promarnili Boleslavští svůj první roh a v několika ofenzivních náznacích se neefektivně tlačili k soupeřově brance. V 16. minutě Ewertonův povedený centr proletěl neškodně pardubickým brankovištěm.
V 18. minutě se Chytil prokličkoval z levé strany po hranici vápna do palebné pozice a z necelých patnácti metrů nedůraznou přízemní ranou překonal Šedu potřetí – 0:3.
Boleslavští byli znatelně otřesení, což se projevovalo nepřesnostmi a zbrklostí v herním projevu. Ladrovu zblokovanou střelu brankář Letáček snadno kryl, Hlavatý z dvaceti metrů mířil nepřesně, Preislerův centr boleslavského spoluhráče nenašel a po Douděrově centru Škoda hlavičkoval do Letáčkových rukavic. Ve 32. minutě získaly Pardubice trestný kop, kterým Huf z hranice šestnáctky boleslavskou branku těsně minul. Po půlhodině hry dvě šance promarnil Ewerton, nejprve ve 33. minutě z dobré pozice neprostřelil brankáře a o minutu později po Matějovského pasu technicky obstřeloval Letáčka, ale branku o centimetry minul. Ve 41. minutě Preislerův trestný kop od rohu velkého čtverce Suchý hlavou mírně přizvedl do břevna pardubické branky. Těsně před pauzou se po Ladrově přihrávce Kadlec nedostal do koncovky přes stopera Jeřábka, na druhé straně po Hufově přihrávce Cadu těsně minul boleslavskou branku a po čtvrtém boleslavském rohu rozehraném Ewertonem míč propadl k Suchému a jeho zakončení z pár kroků Letáček zázračně zlikvidoval. První dějství tak skončilo pro Boleslav strašidelným třígólovým mankem.
Druhý poločas se odehrával po většinu času pouze na pardubické polovině hřiště. Chvílemi byl boleslavský tlak tak obrovský, že všech deset hráčů v pardubických dresech bylo spolu se svým brankářem napěchovaných v šestnáctce. V 51. minutě Preislerův roh Škoda usměrnil dobře hlavou, ale Letáček míč fantastickým zákrokem vyrazil a vzápětí uspěl i proti Preislerově ráně z úhlu. O tři minuty později pardubický gólman opět vyhrál souboj s hlavičkujícím Škodou.
V 56. minutě dobře rozjetou boleslavskou ofenzívu završil po ostrém Douděrově přízemním centru Ewerton dělovkou bez přípravy mimo Letáčkův dosah – 1:3.
Protože v následujících fázích utkání Boleslavští vystupňovali tlak na soupeřovu branku, zdálo se, že gólovou ztrátu z první půle dorovnají. Nestalo se tak, neboť ve finále svých útoků byli nepřesní a nedůrazní. V 63. minutě po podražení Kadlece trestný kop z hranice vápna Ewerton namířil těsně mimo levý horní růžek pardubické branky. V 68. minutě po nádherném Matějovského obloučku Škoda v pádu hlavičkoval těsně vedle. O minutu později si Letáček snadno poradil se Smržovým slabým zakončením.
Čtvrt hodiny před koncem se těžiště hry na pár minut přesunulo na boleslavskou polovinu hřiště a když Chytil pádil proti Šedově brance, obránci jej na rozdíl od situací z prvního poločasu do koncovky nepustili. Potom se dění vrátilo před pardubickou branku, kolem které létal jeden centr za druhým, ale Letáček s podporou obětavých spoluhráčů je úspěšně odvracel. Kolem 85. minuty dvakrát vychytal čerstvého Lukáše Maška a jeho třetí střeleckou šanci zmařil také v 89. minutě. Rozhodčí Orel nastavil nad standardní porci čtyři minuty, ve kterých Boleslavští snížili na rozdíl jediného gólu.
V první ze čtyř nastavených minut se v chumlu před pardubickou brankou nejlépe zorientoval Fila a po čtvrté v aktuální podzimní sezóně skóroval – 2:3.
Na vyrovnání či dokonce zvrácení nepříznivého skóre už boleslavským fotbalistům scházel čas. Co promarnili v úvod tohoto utkání, v přesčase už nenapravili.
FK Mladá Boleslav – FK Pardubice 2:3 (0:3)
Góly: 56. Ewerton, 90. Fila – 8. Cadu, 10. a 18. Chytil. Rozhodčí: Orel – Hurych, Šimáček. ŽK: Preisler – Cadu, Čihák. Diváků: 489.
FK Mladá Boleslav: Šeda – Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler (82. L. Mašek) – Matějovský, Smrž – Ladra (46. Jurásek), Hlavatý (37. Kadlec, 82. Fila), Ewerton – Škoda. Trenér: Jarolím. 
FK Pardubice: Letáček – Kostka, Čihák, Toml, Čelůstka – Tischler, Jeřábek – Chytil, Černý (65. Červ), Cadu (90. Lupač) – Huf (21. Matějka). Trenér: Novotný. 
Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav                                              
Jiří Koros, manažer komunikace