Reprezentace zakončí rok bez Schicka, zato další opory nechybí

Praha, 3. listopadu 2021 – Česká fotbalová reprezentace se v posledních letošních zápasech bude muset obejít bez několika zraněných hráčů v čele s Patrikem Schickem. Zato další opory jako Tomáš Souček, Vladimír Coufal nebo Tomáš Vaclík chybět nebudou. Trenéři národního týmu oznámili nominaci na přípravný zápas proti Kuvajtu (11. listopadu v Olomouci) a na kvalifikační utkání proti Estonsku (16. listopadu v Praze).
V nominaci je dvaadvacet hráčů. Minimálně jedno místo je tedy volné a trenéři ho obsadí do pondělního začátku reprezentačního srazu.
„Několik hráčů nám sice bude chybět, ale i tak budeme mít k dispozici silný a zkušený tým. Naším jednoznačným cílem je zvládnout oba zápasy. Chceme zabojovat o druhé místo v kvalifikační skupině a zároveň už se také kvalitně připravit na důležitou březnovou baráž,“ poznamenal Jiří Chytrý, asistent trenéra Jaroslava Šilhavého.
V oznámené nominaci není ani jeden nováček. Naopak nechybí řada zkušených hráčů. K padesátce reprezentačních startů už se blíží třeba kapitán Tomáš Souček, brankář Tomáš Vaclík nebo útočník Matěj Vydra.
Kompletní však národní tým nebude ani tentokrát. Zdravotní problémy znemožnily mimo dlouhodobě zraněných nominovat například Patrika Schicka, Jakuba Jankta, Jana Bořila, Pavla Kadeřábka nebo Ondřeje Kúdelu.
„Takoví hráči nám logicky chybět budou. Ale šanci alespoň dostanou i další hráči. Tím spíš, že nás čeká také přípravné utkání, kde se zkoušení nějakých taktických záměrů nabízí. Důležité bude, abychom měli co nejvíc zdravých hráčů pohromadě v březnu, kdy se bude rozhodovat o postupu na mistrovství světa,“ poznamenal Jiří Chytrý.
Reprezentace se sejde v pondělí v Praze, odkud ve středu vyrazí do Olomouce. Tam ji ve čtvrtek čeká přípravný zápas proti Kuvajtu. Následující den se vrátí do Prahy, kde rok 2021 zakončí kvalifikačním zápasem proti Estonsku. V kvalifikační skupině o postup na mistrovství světa 2022 bojuje o druhé místo, které může zaručit nasazení v březnové baráži. Lístky na obě utkání jsou v předprodeji na webu www.vstupenkyfotbal.cz.

Michal Sadílek, trenér Jíří Chytrý: 

Tisková konference: 
https://youtu.be/aOxa5ToAYlw
Nominace A týmu na Kuvajt a Estonsko
BRANKÁŘI:
ALEŠ MANDOUS SK SLAVIA PRAHA 1/0
JINDŘICH STANĚK FC VIKTORIA PLZEŇ 2/0
TOMÁŠ VACLÍK OLYMPIACOS FC 46/0
OBRÁNCI:
JAKUB BRABEC ARIS SOLUŇ 22/1
VLADIMÍR COUFAL WEST HAM UNITED 24/1
ONDŘEJ ČELŮSTKA AC SPARTA PRAHA 33/3
TOMÁŠ KALAS BRISTOL CITY FC 31/2
ALEŠ MATĚJŮ BRESCIA CALCIO 9/0
FILIP NOVÁK FENERBAHCE SK 26/1
TOMÁŠ WIESNER AC SPARTA PRAHA 3/0
DAVID ZIMA FC TURÍN 3/0
ZÁLOŽNÍCI:
ANTONÍN BARÁK HELLAS VERONA F.C. 26/7
ADAM HLOŽEK AC SPARTA PRAHA 12/1
ALEX KRÁL WEST HAM UNITED 27/2
LUKÁŠ MASOPUST SK SLAVIA PRAHA 27/2
DAVID PAVELKA AC SPARTA PRAHA 24/1
JAKUB PEŠEK AC SPARTA PRAHA 7/2
MICHAL SADÍLEK FC TWENTE 6/0
TOMÁŠ SOUČEK WEST HAM UNITED 45/7
PETR ŠEVČÍK SK SLAVIA PRAHA 12/0
ÚTOČNÍCI:
JAN KUCHTA SK SLAVIA PRAHA 28/9
MATĚJ VYDRA BURNLEY FC 42/7.
Petr Šedivý, Tiskový mluvčí české reprezentace,
Fotbalová asociace České republiky,
Foto: www.ctsa.cz