ČESKÝ HOKEJ ZVEŘEJNIL PODOBU DRESŮ PRO ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY V PEKINGU

Český hokej zveřejnil podobu dresů, v nichž se reprezentace představí v únoru 2022 na zimních olympijských hrách v Pekingu.
Dresům, které budou vyrobeny v červené a bílé variantě, dominuje velký státní znak na hrudi s trikolórou na rukávech. Na pravém rukávu bude umístěno logo Českého olympijského týmu se státní vlajkou a olympijskými kruhy a na ramenním třmenu prostorově ztvárněné motivy vycházející ze státní vlajky. Zadní část dresu je jako obvykle vyhrazena pro příjmení a číslo hráče.
„Při olympijských hrách platí na rozdíl od dalších mezinárodních akcí přesná pravidla pro motivy, které lze na dresech použít,“ uvedl v této souvislosti generální sekretář Českého hokeje Martin Urban. „Povoleny jsou státní znak nebo název země, nikoli například loga národních federací. Rozhodli jsme se pro tradiční státní znak a doplňující prvky tak, aby na dresech byly zastoupeny i další symboly státu jako vlajka nebo barvy.“
„Obecný koncept, s nímž jsme dresy účastníků turnaje připravovali, zní ‚Respektujme minulost, představme budoucnost,’“ prohlásil Brett Jones ze společnosti Nike, která dresy připravuje. „V případě české reprezentace jsme zvolili slogan ‚Rození válečníci, spojení hrdostí‘. Návrháři se inspirovali jejím způsobem hry, touhou po vítězství a úspěšnou historií. Zajímavostí jsou prostorově pojaté motivy v ramenní částí vycházející z geometrie státní vlajky a připomínající rytířské brnění.“
Olympijského hokejového turnaje v Pekingu se zúčastní dvanáct zemí. Česká reprezentace se v základní skupině turnaje střetne s hokejisty ROC (Russian Olympic Committee), Švýcarska a Dánska. Ve stejných dresech se v Pekingu představí i čeští para hokejisté a v případě, že postoupí z kvalifikace, také reprezentace žen. 

Praha, dne 30. 09. 2021
PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí Čh.,