PREZIDENT ČESKÉHO HOKEJE TOMÁŠ KRÁL K VOLBĚ PREZIDENTA A VEDENÍ IIHF

 Prezident Českého hokeje Tomáš Král poblahopřál novému prezidentovi Mezinárodní hokejové federace IIHF Lucu Tardifovi a ocenil práci Petra Břízy ve vedení mezinárodního i domácího hokeje.
„Gratuluji Lucu Tardifovi, který byl v konkurenci dalších respektovaných osobností zvolen prezidentem IIHF,“ uvedl Tomáš Král. „Český hokej podporoval Petra Břízu, který odvádí doma i v zahraničí skvělou práci. Blahopřeji mu, jeho zvolení senior viceprezidentem je ohromný úspěch, dosáhl historicky nejvyššího zastoupení našeho hokeje v IIHF.  Považuji to nejen za uznání jeho osobních kvalit, ale i za doklad postavení českého hokeje na mezinárodní scéně. Nemáme mnoho sportů, které se podobně vysokým zastoupením mohou pochlubit.“ 
Posledním českým zástupcem v nejužším vedení IIHF byl Miroslav Šubrt (1926–2012), místopředseda IIHF v letech 1969–2003 a od roku 2003 čestný prezident IIHF. Někdejší vynikající brankář, medailista z olympijských her a světových šampionátů Petr Bříza (1964) je od roku 2008 členem výkonného výboru a od roku 2012 viceprezidentem Českého hokeje. Na mezinárodní úrovni působil od roku 2012 jako člen soutěžní komise IIHF, v roce 2016 se stal členem Rady IIHF.   
„Velké uznání a poděkování si zaslouží rovněž dosavadní prezident IIHF René Fasel,“ doplnil Tomáš Král. „I díky jeho diplomatickým schopnostem začali na olympiádu jezdit hokejisté NHL a český hokej mohl v roce 1998 v Naganu dosáhnout největšího úspěchu v historii. Těším se, až se znovu setkáme při některé z významných akcí, pořádaných v České republice.“
Bývalý hráč a mezinárodní rozhodčí René Fasel (1950) stál v čele Mezinárodní hokejové federace v letech 1994–2021 a stal se tak nejdéle sloužícím prezidentem v historii IIHF.
Praha 25. 09. 2021.
PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí