Pavel Sluka šéftrenérem reprezentace!

Po projednání na zasedání Předsednictva Českého atletického svazu jmenoval předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník do funkce šéftrenéra české atletické reprezentace dosavadního vedoucího sportovního úseku Pavla Sluku.

Pavel Sluka působí jako vedoucí sportovního úseku Českého atletického svazu od května tohoto roku poté, co pozici šéftrenéra opustil Jan Netscher. Byl tak již u postupu českého týmu zpět do Superligy mistrovství Evropy družstev v rumunské Kluži a nechyběl ani na olympijských hrách v Tokiu, kde byl součástí vedení týmu. Sluka bude zastávat funkci šéftrenéra od 1. října 2021. „Vykonávat pozici šéftrenéra je pro mě výzvou. Chtěl bych v ní využít a předat své letité zkušenosti nejen z oblasti vrcholové atletiky. V první řadě bych rád přispěl ke zlepšení atmosféry napříč atletickou veřejností. Hlavním úkolem však bude hledat cesty k tomu, abychom dokázali výsledkově držet krok s evropskou i světovou atletikou, která se v posledních letech rychle vyvíjí,” uvedl Pavel Sluka.
Jeho slova doplňuje předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník. „Po květnovém nástupu Pavla Sluky na Český atletický svaz se pod jeho vedením reprezentačnímu týmu podařilo v Kluži postoupit mezi nejlepších osm celků Evropy. Medailové úspěchy pak zaznamenala naše reprezentace i na všech významných mezinárodních soutěžích této sezóny, ať už se jednalo olympijské hry v Tokiu, mistrovství Evropy do 23 let nebo mistrovství světa i Evropy juniorů. Věřím, že v podobném duchu se Pavlovi podaří připravit atlety i na sezónu 2022 a současně nastartovat novou koncepci přípravy a práce s reprezentací tak, abychom se z medailových úspěchů mohli těšit i v budoucnu.“
Mgr. Pavel Sluka
Vystudoval Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy a do roku 1990 byl vrcholovým sportovcem, když se věnoval hlavně skoku o tyči. V té se stal mistrem České republiky v hale i pod otevřeným nebem a byl například i finalistou juniorského mistrovství Evropy. Následně se věnoval trenérské činnosti. Mezi jeho významné svěřenkyně patřily například tyčkařka Šárka Mládková nebo dálkařka Lucie Komrsková. Od roku 1994 působil ve Vysokoškolském sportovním centru MŠMT nejprve na pozici vedoucího sekce atletiky a následně byl od roku 2012 do roku 2016 zástupcem ředitele. Od roku 2018 do roku 2020 pracoval jako vedoucí oddělení sportovního zabezpečení. Byl členem Trenérské rady ČOV a je členem Trenérské rady Českého atletického svazu pro sekci skoků a vícebojů.
Petr Jelínek,
Oddělení komunikace / Communications Department