Komuniké z jednání Disciplinární komise ze dne 19. 8. 2021

Disciplinární komise projednala tyto případy:
  1. Disciplinární komise uložila trest zastavení závodní činnosti na 1 soutěžní utkání hráči:
               FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
  • Matěj Ryneš (AC Sparta Praha „B“) – ČK po 2xŽK.
  1. Disciplinární komise uložila trest zastavení závodní činnosti na 2 soutěžní utkání hráči:
               FORTUNA:LIGA
  • Daniel Mareček (1. FC Slovácko) – ČK.
  1. Disciplinární komise uložila trest zastavení závodní činnosti na 3 soutěžní utkání hráči:
               FORTUNA:LIGA
  • Vojtěch Smrž (FK Mladá Boleslav) – ČK.
  1. Disciplinární komise potrestala hlavního trenéra klubu 1. FC Slovácko pana Martina Svědíka za pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování vůči delegovaným osobám, ke kterému došlo po udělení druhé žluté karty a následnému vyloučení po 2xŽK v utkání 4. kola F:L proti FC Hradec Králové peněžitou pokutou ve výši 30 tisíc korun a zákazem výkonu všech funkcí na 2 soutěžní utkání.
  2. Disciplinární komise potrestala klub FC Viktoria Plzeň za porušení povinností pořádajícího klubu (vhazování předmětů na hrací plochu vedoucí k přerušení utkání a nevhodné pokřiky fanoušků) v utkání 3. kola F:L proti 1. FC Slovácko peněžitou pokutou ve výši 30 tisíc korun.
  3. Disciplinární komise potrestala klub FK Pardubice za porušení předpisů z Protokolu opatření LFA v souvislosti s COVID-19 z důvodu nedodržení odstupu mezi diváky a hráči po skončení utkání 3. kola F:L 2021/22 proti FK Mladá Boleslav peněžitou pokutou ve výši 20 tisíc korun.
  4. Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem FC Baník Ostrava za porušení povinností pořádajícího klubu (pronesení a použití pyrotechniky) v utkání 4. kola F:L proti FK Pardubice.
  5. Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem Bohemians Praha 1905 za porušení povinností pořádajícího klubu (pronesení a použití pyrotechniky) v utkání 4. kola F:L proti AC Sparta Praha.
  6. Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem 1.FK Příbram za porušení předpisů z Protokolu opatření LFA v souvislosti s COVID-19 v utkání 4. kola F:NL 2021/22 proti FK Varnsdorf.
  7. Příští zasedání DK LFA se uskuteční 26. 8. 2021 od 14 hodin v Praze.
Štěpán Hanuš, Ředitel komunikace a PR. LFA.