Slavie bude bojovat o postup do Ligy mistrů

V úterý večer se rozhodne o tom, zda sešívaný sen o Lize mistrů bude pokračovat. Po prohře v 0:2 v Budapešti čeká na slávisty těžký úkol – porazit Ferencváros v odvetě o tři góly.
Slávisté úvodní zápas 3. kola kvalifikace prohráli v Budapešťi s Ferencvárosem 0:2, o osudu utkání rozhodl vlastní gól a penalta. A pokud chtějí projít do další fáze, musí maďarského šampiona přehrát rozdílem tří branek.
„Hlavní bude prosadit se ve vápně soupeře, šancí jsme tam měli dost. Fotbal se rozhoduje v šestnáctkách a my jsme se v té soupeřově prostě neprosadili, nebo nás zastavila tyč. V našem vápně jsme udělali dvě chyby a jednou nás tam Koli ještě podržel. Musíme se zlepšit v obranné i útočné fázi, to víme. Proto jsme tam ten zápas nezvládli. Soupeř měl spoustu brejků, které jsme vyrobili my. Musíme zpřesnit hru a dostat soupeře pod tlak,“ nečeká nic lehkého trenér Jindřich Trpišovský.
Slávisté si stejně jako Ferencváros odložili víkendové ligové kolo. Oba týmy tak měly na přípravu stejně času.
„Měli jsme o dva dny přípravy navíc. Věřím, že nám to pomůže,“ doufá záložník Lukáš Masopust.
Slávisté věří, že je do klíčového zápasu požene bouřlivá kulisa. V Edenu se představí poprvé od startu sezony, po dlouhé době může na stadion dorazit plná kapacita.
„Vidíme, jak to pomohlo Ferencvárosi. Viděli jsme jejich zápasy naživo a co s nimi dělá plný stadion. Byla tam pekelná atmosféra, strašně moc jim to pomohlo, hráči ze sebe vydali to, co v těch minulých zápasech ne. Teď pevně věříme, že se karta obrátí, protože doma jsme těžké zápasy vždycky zvládli. Spousta hráčů bude před takovou kulisou hrát poprvé, ale věřím, že nám to pomůže se dostat do velkého tlaku, který potřebujeme. Když koukám na Tribunu Sever, kam se nám daří potom silou vůle protlačit ty míče. Je to jedna z věcí, na kterou spoléháme, že by mohla mít opačný efekt než minulý týden,“ těší se na fanoušky Jindřich Trpišovský.
První zápas nedohrál kvůli výronu v kotníku Petr Ševčík, pro odvetu stále nebude k dispozici ani Ondřej Kúdela.
„Zdravotních problémů je hodně. Peter Olayinka tam ten zápas dokulhal. Dva hráči ze základní sestavy dva dny potom netrénovali. Někteří hráči mají kondici jen na nějakou část zápasu. To se ukázalo tam, protože někteří v tempu vydrželi 50 minut, někteří poločas. Otazníků je víc. My potřebujeme odehrát 90 minut v absolutním tempu v našem stylu. Hráče budeme vybírat i podle toho, jak jsou schopní do zápasu vstoupit a nastolit jeho tempo. Máme z toho trochu zamotanou hlavu, ohledně zdravotního stavu to není jednoduchá situace, vybereme ty, kteří jsou schopni na hřišti nechat energii, kterou pro takový velký zápas potřebujeme,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.
Odveta 3. předkola kvalifikace proti Ferencvárosi začíná v úterý v 19:00. Zápas přímým přenosem vysílá O2 TV Sport a další zajímavé informace samozřejmě naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, dorazte do Edenu. Potřebujeme vaši podporu!
Trenér Jindřich Trpišovský, Lukáš Masopust: 
 
Čtsa, zdroj: www.slavia.cz