ZAČÍNÁ AUKCE DRESU WAYNA GRETZKYHO VE PROSPĚCH OBCÍ POSTIŽENÝCH TORNÁDEM

Ve stejný den jako jubilejní, třicátý ročník Hlinka Gretzky Cupu začíná na serveru www.sportovniaukce.cz dražba dresu Edmonton Oilers s číslem 99 a podpisem Wayna Gretzkyho. Zájemci ho budou moci získat od pondělí 2. srpna (14:00 hodin) do pátku 20. srpna 2021, vyvolávací cena byla stanovena na 5 000 Kč s tím, že výtěžek aukce pomůže obcím postiženým ničivým tornádem. 
Klasický modrý dres Edmonton Oilers s oranžovými a bílými prvky pochází ze zvláštní edice CCM Legends of Hockey. Zájemce, který ho vydraží, s ním získá i certifikát potvrzující, že byl podepsán v přítomnosti svědka a autenticita podpisu byla ověřena v předepsaném pětistupňovém řízení. Součástí certifikátu je unikátní hologram a číslo, pod kterým může majitel dres zaregistrovat na internetových stránkách pro sběratele sportovních memorabilií.   
„Břeclav je s turnajem spojena již od roku 2002,“ uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král. „Když se proto v zahraničí dozvěděli o nedávném ničivém tornádu, obdrželi jsme řadu projevů solidarity. S reprezentací Kanady, která se letos turnaje bohužel nezúčastní, jsme se domluvili, že regionu pomůžeme aukcí dresu s podpisem nejslavnějšího hokejisty planety. Vážíme si toho a chci poděkovat všem, kdo se na projektu podíleli – vedení Hockey Canada, vedoucím Edmontonu Oilers a především Waynu Gretzkymu.“       
Region na pomezí Břeclavska a Hodonínska postihlo koncem června 2021 ničivé tornádo. Řada nejhůře postižených obcí (Hrušky, Moravská Nová Ves, Mikulčice, Lužice) se nachází v blízkosti Břeclavi, která je tradičním hostitelem prestižního mezinárodního turnaje hokejistů do osmnácti let. Turnaj, pořádaný pod názvem Hlinka Gretzky Cup, se zde poprvé uskutečnil již v roce 2002 a od té doby probíhá – s výjimkou let 2007, 2008 a 2018 – na místním zimním stadiónu nepřetržitě.  
Další informace najdete na https://www.sportovniaukce.cz/homepage/auction/2422.
Praha, 02. 08. 2021
PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí Českého hokeje