Zasloužená výhra po nápadité a neúnavné ofenzívě

Boleslavští splnili slib a navázali na svůj druhý poločas v předchozím zápase. Sebevědomého jabloneckého protivníka srazili na kolena v úvodní čtvrthodince a jeho defenzívu v dalším průběhu školili nápaditou a svižnou kombinací. Vítězství o tři góly bylo vzhledem k množství střeleckých příležitostí ještě milosrdné.
Do utkání druhého ligového kola šli soupeři v rozdílném rozpoložení, neboť v úvodním zápase Boleslavští těsně prohráli v Plzni, naopak Jablonečtí na domácím hřišti těsně přemohli Ostravu. Boleslavský trenér provedl jednu změnu v základní sestavě, kterou postavil se dvěma útočníky, když vedle Škody nastoupil Fila a na lavičce zůstal Skalák. Jablonečtí začali ve zcela stejném rozestavení, jako proti Ostravě.
První poločas začali podle předpokladů Jablonečtí sebevědoměji a už ve 2. minutě získali roh. V 6. minutě Šeda bleskovou reakcí vytlačil od pravé tyče Doležalovu hlavičku za cenu rohu. Zpočátku opatrní Boleslavští se osmělili v 9. minutě, kdy po Preislerově přihrávce na Filu a jeho přízemním centru Škoda z malého vápna skóroval, ovšem rozhodčí Zelinka gól neuznal kvůli ofsajdu. O minutu později v závěru dalšího nebezpečného boleslavského ataku na Preislerův centr Škoda nedosáhl.
V 11. minutě Ewerton utekl po levé straně jablonecké obraně, vnikl do šestnáctky a téměř od koncové lajny přihrál před branku, kde byl včas Fila, jenž po zemi k levé tyči dal svůj první ligový gól za Boleslav a vedoucí gól tohoto utkání – 1:0.
Jablonečtí ve snaze co nejdříve kontrovat zaútočili a připsali si do zápasové statistiky třetí roh, který si Šeda pohlídal.
Ve 14. minutě po Filově důsledném napadání protihráče a následné Štěpánkově nepovedené malé domů se k míči dostal Škoda a do opuštěné jablonecké branky zvýšil boleslavské vedení na 2:0.
Boleslav rázem opanovala hrací plochu. Na Douděrův centr byl Škoda krátký, o tři minuty později si na Douděrův pas za obranu naběhl Ladra a hlavičkoval těsně vedle pravé tyče. Ve 28. minutě po Matějovského kolmici se Ladra ocitl v šanci, ale gólman Hanuš mu první ránu vyrazil k nohám a druhou srazil do rohu. Kolem 30. minuty si Šeda poradil s dalekonosnými střelami z kopaček Kratochvíla a Kubisty, na druhé straně Filovo tečované zakončení chytil Hanuš. Ve 35. minutě se Preislerovi nepovedla hlavou malá domů, ale Malínský boleslavský kiks nepotrestal, jeho nedůrazná střela mířila do Šedovy náruče.
Druhý poločas začal jabloneckou aktivitou. Pleštil pronikl z pravé strany do boleslavské šestnáctky, jeho přihrávku od koncové čáry směřující na Doležala však pozorný Šeda vystihl a Karafiát míč raději uklidil na roh. V 51. minutě jablonecký gólman Hanuš na rohu vlastního vápna zazmatkoval, ztratil kontrolu na míčem a navíc podrazil dotírajícího Filu, rozhodčí Zelinka však nechal velkoryse pokračovat ve hře. V této fázi utkání se útoky střídaly na obě strany. Na Preislerův centr Škoda před jabloneckou brankou nedosáhl, Doležalovu nedůraznou střelu boleslavský brankář Šeda snadno kryl, Kubistovu ránu z dalšího jabloneckého ataku bránící hráči srazili do rohu. V 58. minutě Matějovský chytrým obloučkem našel v jabloneckém vápně Škodu, tomu však míč uskočil a Hanuš ho snadno lapil. V 62. minutě Boleslavští vyškolili jabloneckou defenzívu rychlými narážečkami, a i když ta závěrečná v provedení Ewertona a Škody volal po gólu, tak se skóre nezměnilo. V 67. minutě jablonecký nebezpečný útok zarazil Douděra. V 70. minutě vybojoval čerstvý Lukáš Mašek na polovině hřiště míč, posunul ho Ladrovi, ale tomu se ani na dva pokusy nepodařilo najít Škodu před soupeřovou brankou. V příští minutě běžel Dancák sám proti jablonecké brance, přes jejího strážce blafákem neprošel, navíc sudí odmávali a odpískali ofsajd. V 73. minutě se po spolupráci Lukáše Maška a Ladry v jabloneckém vápně neprosadil Dancák a vzápětí ani Škoda, jehož střelu z deseti metrů obránci srazili mimo brankovou konstrukci.
V 78. minutě Preislerem rozehraný trestný kop Jablonečtí ubránili jen za cenu rohového kopu, po jehož rozehrání Škoda důraznou hlavičkou zvýšil boleslavské vedení na 3:0.
Boleslavští se s třígólovým vedením nespokojili a nadále sympaticky atakovali protivníkovu branku. V 84. minutě Lukáš Mašek vydřel míč u levé postranní lajny a pádil na jabloneckou branku, jehož brankáře Hanuše však neprostřelil. O minutu později na protější straně zarazil jablonecký útok Karafiát až ve vlastním vápně. V předposlední minutě akce rozehraná Skalákem vyvrcholil gólovou příležitostí, ze které však byl pouze sedmý boleslavský rohový kop.

Trenér Boleslavi Karel Jarolím . trenér Jablonce Petr Rada: 

FK Mladá Boleslav – FK Jablonec 3:0 (2:0)
Góly: 11. Fila, 14. a 78. Škoda. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Kotalík. ŽK: Douděra – Kratochvíl, Pilař. Diváků: 2471
FK Mladá Boleslav: Šeda – Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler – Ladra (74. Skalák) Matějovský (66. Smrž), Dancák, Ewerton (74. Stránský) – Škoda (88. Dominik Mašek), Fila (66. Lukáš Mašek). Trenér: Jarolím.
FK Jablonec: Hanuš – Štěpánek (32. Surzyn), Martinec, Zelený, Krob (79. Smejkal) – Považanec – Pleštil, Kubista (65. Houska), Kratochvíl (79. Čvančara), Malínský (65. Pilař) – Doležal. Trenér: Rada.
Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav                                              
Jiří Koros, manažer komunikace