Bohemka neudržela jednobrankové vedení!

Fotbalisté Plzně ve 2. kole FORTUNA:LIGY otočili po prvním poločase konečné skóre s Bohemians 1905 a zvítězili 2:1. Stejný výsledek vybojovali v úvodním kole nejvyšší fotbalové soutěže s Mladou Boleslav. Ve 2. předkole Evropské konferenční ligy, zvítězili dvakrát nad Brestem a postoupily do 3. předkola, první zápas odehraje Viktorka ve čtvrtek na stadionu velšského celku The New Saints.

První gólovou šanci měl ve 14. minutě hostující Šulc, ale jeho střela skončila nad břevnem. Ale o sedm minut později tvrdě fauloval ve vápně, domácího Kovaříka a nařízený pokutový kop, umístněnou střelou proměnil Puškáč 1:0.
Západočeši po inkasovaném gólu přidali na důrazu a vypracovali si několik šancí, které Klokani důslednou obranou bez problémů zlikvidovali. Přesto mohli vyrovnat, na Mosquerov centr do vápna na zadní tyč, si naběhl Kayamba, ale netrefil přesně míč, který skončil vedle pravé tyče. Následně kapitán hostí Hejda, se po centru a hlavičkou,  netrefil do branky.
Po několika minutách Kayambů trefil jenom břevno. Následně Brabecova snaha přes hlavu skončila na tyči.  Na druhé straně vychytal brankář Hruška po centru hlavičku Köstl a střelu Květa z pětadvaceti metrů.
Po změně stran hned v úvodu fauloval domácí Vondra ve vápně pronikajícího Chorého a penaltu proměnil střídající Beauguel, který nedal gólmanu Bačkovskému žádnou šanci 1:1.
Viktoriáni v závěrečních minutách se neustále víc prosazovali, to využili, v 71. minutě se radovali podruhé, kdy se střelecky prosadil z hranice velkého vápna Kačer 1:2.
Domácí se v závěru zápasu nevzdali a důrazně se snažili, aspoň o vyrovnání. Nejprve ale mohli inkasovat, kdy hlavička domácího Šulce ze skrumáže z rohu,  těsně minula břevno. Z další šance mohi, ale vyrovnat z malého vápna Hronek a po několika minutách Koubek, jenže se oba nedokázali gólově prosadit. Vzájemná zápasová bilance Viktorie s „Klokany“ v lize je úspěšná, po čtvrtě za sebou a minulých sedmi zápasech neprohrála.
“ V prvním poločase se nám hra dařila, dokázali jsme být velice aktivní. Získali jsme vedení 1:0. Plzeň měla dvě šance. Plzeň hru ve druhém poločase hru hodně zpřesnila, zejména v přihrávkách. Plzeňákům se podařilo po hezké akci vyrovnat a následně otočit skóre na 2:1. V samotném závěru, jsme se snažili větším důrazem o vyrovnání, přestože jsme měli dvě vyložené šance, tak se nám nepodařilo vyrovnat,“ zhodnotil zklamaně trenér Klusáček.
„Vyhráli jsme čtyři soutěžní zápasy 2:1. V prvním poločase hrála Bohemka velmi dobře, hned od začátku nás dostala pod tlak. Do druhého poločasu jsme udělali změnu, na postech, to se projevili ve hře. Prvních třicet minut druhé půle, byl to z naší strany velmi dobré. V závěru jsme měli dvakrát štěstí. Hráče musím za dnešní výkon pochválit, protože se v Ďolíčku těžko vyhrává,“ řekl spokojeně trenér Bílek.

Bohemians Praha 1905 – FC Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)

Branky: 23. Puškáč (pen.) – 52. Beauguel (pen.), 72. Káčer. Rozhodčí: Machálek – Nádvorník, Šimáček – Franěk (video). ŽK: Hronek, Květ, Levin, Miller (trenér brankářů), Bartek – Mosquera, Šulc, Kayamba. Diváci: 3584.
Bohemians: Bačkovský – Dostál, Köstl, Bederka, Vondra (80. Keita) – Květ (88. Koubek), Hronek, Levin (80. Bartek), Kovařík – Puškáč (66. Vacek), Necid. Trenér: Klusáček.
Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Hybš – Ndiaye – Kayamba (85. Pernica), Káčer (81. Janošek), Šulc (90.+2 Hlavatý), Mosquera (46. Beauguel) – Chorý (81. Falta). Trenér: Bílek.
Čtsa, kc, foto: www.fcviktoria.cz