Laciné ztráty z první půle po přestávce nedohnali!

Ve vyrovnaném prvním poločas inkasovali Boleslavští nečekaně laciné góly a po přestávce z neúprosného tlaku na soupeřovu branku Škoda trefil břevno a jednou úspěšnou trefou prohru jen zmírnil. Boleslavští tentokrát v Plzni měli minimálně na zisk jednoho bodu, ale odjeli ze zápasu Čech s prázdnou.

Zprvu oboustranně opatrný fotbal skončil v 5. minutě Kayambovým centrem, který Šeda zkrotil, a střelami Řezníka, tu zblokoval Suchý, a Ndiaye, jenž pálil hodně nepřesně. Boleslavští odpověděli v 8. minutě útokem po pravé straně, kdy po Douděrově pasu Ladra utekl Brabcovi, ale na jeho centr Škoda nedosáhl. Ve 22. minutě Ewerton prokličkoval po levé straně až do soupeřova vápna, kde přihrál Škodovi, ale tomu v zakončení obránci zabránili. V době, kdy byla hra vyrovnaná, Boleslav levně inkasovala.

Ve 28. minutě Pernicův pas z půlící čáry prošel do boleslavské šestnáctky, si ho Beauguel zpracoval a nekompromisně prostřelil Šedu – 1:0.

Krátce po obdrženém gólu Boleslavští ubránili druhý plzeňský roh a vyrazili do protiútoku, v jehož závěru Ewerton promarnil šanci na vyrovnání. Ve 32. minutě první boleslavský roh rozehrál Ewerton a hlavou nad plzeňskou branku zakončil Škoda. Ve 34. minutě Preisler nepovedeně rozehrál trestný kop a na opačné straně hřiště Karafiátovu ránu z pětadvaceti metrů Hruška chytil.
Ve 37. minutě po Kayambově centru míč poskakoval před boleslavskou brankou, aniž ho někdo odkopnul do bezpečí, až se k němu dostal Řezník a téměř z nulového úhlu prostřelil Šedu u bližší tyče – 2:0.
Po dvou opravdu laciných gólech Plzeňští dohráli poločas v klidu, Boleslavští v rozpacích.
Druhý poločas se odehrál většinou pod taktovkou boleslavských fotbalistů, ale ztrátu z prvního dějství nedorovnali, pouze jednou trefou zmírnili. Od první minuty po změně stran se Boleslavští vrhli do útočení a Škoda po přelobování Hrušky nastřelil břevno. V 56. minutě po výměně míče s Preislerem vystřelil nebezpečně Ewerton, ale minul levý horní růžek plzeňské branky o centimetry.

V 62. minutě Ewerton fantastický individuální průnik z levé strany završil ostrým přízemním centrem, který Škoda skluzem v brankovišti dorazil do soupeřovy branky – 2:1.

Ve zbývající půlhodině boleslavští hráči vystupňovali tlak na soupeřovu branku, ale bez úspěšné koncovky, která se nepodařila ani čerstvé čtveřici. Ladrův trestný kop i později Ewertonův centr s jistotou stáhnul plzeňský gólman. V 75. minutě u Douděrova pasu byl o chvíli dříve Hruška, než sprintující Fila. O tři minuty později plzeňský brankář odboxoval čtvrtý boleslavský roh a vzápětí se štěstím chytil lehce tečovanou Dancákovu střelu. Závěrečná desetiminutovka se odehrála kolem plzeňského vápna, ale bez gólového efektu. Boleslav prohrála v Plzni těsně a tentokrát nejméně jeden bod ztratila…

FC Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav 2:1 (2:0)

Góly: 28. Beauguel, 37. Řezník – 62. Škoda. Rozhodčí: Berka – Vlček, Váňa. ŽK: Ndiaye – Karafiát, Suchý. Diváků: 4321.

FC Viktoria Plzeň: Hruška – Řezník (67. Falta), Pernica, Brabec, Hybš – Ndiaye – Kayamba (79. Ba Loua), Šulc (85. Hlavatý), Káčer (85. Janošek), Mosquera – Beauguel (67. Chorý). Trenér: Bílek.
FK Mladá Boleslav: Šeda – Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler (85. Plechatý) – Matějovský (71. Smrž), Dancák – Skalák (55. Fila), Ladra (85. Píchal), Ewerton – Škoda. Trenér: Jarolím.
Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav                                              
Jiří Koros, manažer komunikace