Sešívaní odehrají v neděli od 19:00 první zápas sezony 2021/22 venku se Zlínem

Slávisté zažili před sezonou netradiční přípravu, ve které se museli obejít bez několika hráčů, kteří se vraceli později z reprezentace.
„Všichni se už těšíme na soutěžní zápasy, bude to s fanoušky, s částí kapacity. Myslím, že do Teplic už je vyprodaný sektor, do Zlína určitě přijedou lidi, takže je to po delší době fotbal před diváky. Začátek sezony je pro nás trochu šibeniční ohledně skládání kádru a hodil by se nám ještě aspoň jeden týden na doladění nově příchozích hráčů nebo vracejících se reprezentantů. Na druhou stranu je to soutěžní ligový zápas, je o co hrát, takže se těšíme,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.
Nové sezony už se nemůže dočkat ani nejlepší ligový střelec minulého ročníku Jan Kuchta. „Na start se moc těším, protože jsem všechno odtrénoval, musím zaťukat, že jsem byl zdravý a doufám, že to bude takhle pokračovat. Hodně jsme makali, bylo to potřeba a teď z toho budeme půlrok těžit. Čeká nás hodně zápasů a výzev,“ říká sešívaný střelec.
Kuchtovi se při poslední návštěvě Zlína podařilo nastřílet hattrick už v prvním poločase utkání, které nakonec skončilo výhrou 6:2. „Za poločas jsem dal tři góly, ale nejradši vzpomínám na ten poslední. Byl to rychlý protiútok, akce na jeden dotek, kde mi to Provi dal zpětnou přihrávkou mezi penaltou a velkým vápnem, já to trefil k tyči. Nebylo to moc jednoduché, ale jsem rád, že se mi to povedlo, protože to takhle netrefuji, byl to v té sezoně ojedinělý gól. Na tenhle vzpomínám nejradši,“ dodává Jan Kuchta.
Čtsa, Zdroj: www.slavia.cz

www.sportovnizurnal.cz