Sbírka na obnovu stadionu v Hodoníně

Český atletický svaz zaznamenal v souvislosti s přírodní katastrofou na jihu Moravy zprávu o vážném poškození stadionu AK Hodonín a připravil veřejnou sbírku na jeho obnovu.

Okolí Hodonína zasáhla ve čtvrtek ničivá bouře, jejíž součásti bylo i bezprecedentní tornádo. Živel si vzal s sebou několik obětí a napáchal také nesmírné materiální škody. Jedním za zasažených míst byl také atletický stadion U Červených domků v Hodoníně, nejviditelnějším následkem je odnesená velká část střechy. Přesný rozsah škod se během pátku teprve zjišťuje.
„Český atletický svaz vyjadřuje politování nad všemi obětmi na životech a soustrast jejich rodinám a blízkým,“ říká předseda ČAS Libor Varhaník. „Pokud jde o škody na majetku, podpoříme veřejnou sbírku na vážně poškozený stadion v Hodoníně,“ dodává.
Transparentní účet pro účel sbírky v pátek založil přímo Atletický klub Hodonín. Atletický svaz ve spolupráci s Českou spořitelnou pomohl s co nejsnazším zřízením účtu. Veškeré finanční příspěvky půjdou přímo do obnovy stadionu.

„Je naší povinností Hodonínským pomoci. Zdejší atletický klub má přes dvě stovky registrovaných členů a je šestý největší v kraji,“ připomíná předseda ČAS. Z reprezentantů je členem například Filip Sasínek, který zde i se svou partnerkou Kristiinou Mäki trénuje, s atletikou v Hodoníně začínal také třeba Vítězslav Veselý.
„Hodonín je také významným organizátorem akcí,“ zdůrazňuje Varhaník. V srpnu letošního roku by se zde mělo konat mezistátní utkání mládeže, v roce 2019 hostili domácí šampionát družstev, dvakrát se tu konalo mistrovství ČR do 22 let (2004 a 2015). Nedávno bylo AK Hodonín přiděleno pořádání mistrovství dospělých, jehož letošní ročník se koná ve Zlíně o tomto víkendu (26. a 27. června).

„Věřím, že naše atletická rodina a fanoušci našeho sportu ukáží svou soudržnost a společně pomůžeme hodonínským atletům jejich stadion obnovit. Osobně klub ve sbírce finančně také podpořím,“ uzavírá Varhaník.
Pomoc navrátit atletiku do Hodonína po ničivém tornádu – sbírka na opravu stadionu v Hodoníně, číslo transparentního účtu je 1441397319/0800 (majitelem účtu je Atletický klub Hodonín, z. s., celá částka bude použita na obnovu atletického stadionu).

Nikola Samková, Vedoucí oddělení komunikace a marketingu / ČAS,