Startuje Superliga malého fotbalu do 23 let

Startuje celostátní Superliga do 23 let. Mladíci bojují o Superfinále v Příbrami a Brně
Příbram, Brno – O dvě místa na vrcholu letošní sezony malého fotbalu se poperou také hráči do 23 let. O víkendu hostí Příbram a Brno dva turnaje superligových výběrů této věkové kategorie.
Jako první přijde na řadu klání východní skupiny, kde se systémem každý s každým utkají týmy do 23 let z Plzně, Příbrami, Mostu, Kolína a pražské dvojice Staropramenu a Korábu. Turnaj hostí hřiště v Žižkově ulici 326 v Příbrami, první duel začíná v půl jedenácté dopoledne.
V neděli hostí západní skupinu Brno v areálu Vysokého učení technického v Technické ulici 2, vedle domácích o postup zabojují Olomouc, Jihlava, Blanensko, Pardubice a Ostrava. Výkop je také v půl jedenácté.
O medaile se superligové výběry do 23 let utkají při Superfinále malého fotbalu, které v sobotu 26. června hostí Boskovice. „První kvalifikace měla být na podzim, kvůli covidu ovšem zůstala jen jarní, z níž postupují přímo do Superfinále dva nejvýše postavené celky v tabulce východní i západní skupiny. Letos sice nebude hrát jiný tým mimo superligové výběry, ale do budoucna počítáme s tím, že soutěž bude otevřenější. Dovedeme si představit, že naskočí daleko víc týmů,“ podotkl sportovně-technický ředitel Superligy malého fotbalu Petr Brejla.
Jaroslav Kára tiskový mluvčí