Rozhlasová událost roku. Radiožurnál Sport zahájil vysílání

V pátek 21. května v 11 hodin rozhovorem Kateřiny Neumannové s Dominikem Haškem odstartovalo vysílání první speciální sportovní stanice v Česku Radiožurnál Sport. Radiožurnál Sport zahajuje své vysílání při příležitosti MS v hokeji a posluchačům nabídne exkluzivní obsah i z dalších důležitých sportovních událostí včetně ME ve fotbale nebo olympijských her.
„Těší mě, že díky digitalizaci můžeme našim posluchačům po 11 letech nabídnout novou stanici, která přinese spoustu vrcholných světových sportovních událostí, a zároveň se bude českému i světovému sportu věnovat do hloubky. Proto věřím, že zasáhne opravdu široké publikum. Nová stanice snoubí jak 97 let starou tradici sportovního vysílání, tak nejnovější možnosti vysílání,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.
Posluchači si mohou první české sportovní rádio naladit v síti DAB+, aplikaci mujRozhlas, na webu radiozurnalsport.cz nebo v televizní síti DVB-T2. První den vysílání je pro posluchače připraven
i první přímý přenos z MS v hokeji, utkání Česko-Rusko, který budou komentovat Petr Kadeřábek a František Kuna.
Radiožurnál Sport vysílá denně od 6:00 do 24:00, ve zbylých hodinách přebírá program stanice Český rozhlas Radiožurnál. V prvním týdnu svého vysílání nabídne přímé přenosy z MS v hokeji, dále vstupy a komentáře z ME v plavání v Budapešti, nebo legendární pořad S mikrofonem za fotbalem, který v tradiční podobě provede všemi devíti zápasy 33. kola Fortuna ligy.

Během 12 měsíců bude Radiožurnál Sport vysílat z letních i zimních olympijských her, mistrovství Evropy ve fotbale a mnoha dalších sportovních akcí, na které má Český rozhlas vysílací práva.
„Radiožurnál a sport k sobě historicky patří. Jsem rád, že teď sportovním fanouškům nabídneme rozšířené vydání v podobě 18 hodin denně. Chceme ukázat sport ve všech jeho podobách. Nejen ten vrcholový, ale i amatérský, sport jako životní styl,“ řekl šéfredaktor Radiožurnálu Ondřej Suchan.

 
Rozhovory osobností s jejich hosty odstartuje v pondělí Andrea Sestini Hlaváčková, která v pořadu Na síti vyzpovídá mistra světa ve freestyle footbagu Jana Webera. Martin Procházka se bude v úterní Čisté hře s reportéry Radiožurnálu věnovat tématu začínajícího MS v hokeji a ve středu bude s hokejovou tematikou v pořadu Na place pokračovat Pavel Nečas, jehož hostem bude někdejší reprezentační hokejový brankář Ondřej Pavelec. Ve čtvrtek si Vavřinec Hradilek promluví Na férovku se snowboardcrossařkou Evou Samkovou a v pořadu Páteční finiš Kateřiny Neumannové bude bývalá úspěšná lyžařka mluvit s manažerem a šéfem Pražského mezinárodního maratonu Carlem Capalbem.
Více informací je k dispozici na webu stanice Radiožurnál Sport.
Záznam z dnešního slavnostního zahájení můžete zhlédnout zde.
Blanka Bumbálková
vedoucí Oddělení komunikace