Potřetí Sparta nedala Slavii gól, na Letné 0:3!

Pokud  někdo   očekával, že fotbalisté Sparty v semifinále MOL cupu zastaví Slavii, hluboce se mýlil. Slavia po předčasném zisku mistrovského titulu zůstala na vítězné vlně. Výhra 3:0 mohla být ještě přesvědčivější, Slavia se totiž dostávala až neuvěřitelně lehce do gólových pozic, zatímco Sparta vážněji ohrozila gólmana Koláře třikrát.

Po dobrém začátku, podobně  jako v dubnovém ligovém zápase v Edenu začala Sparta svižně a Karlssonovu tvrdou střelu stačil Kolář vyrazit a posléze byl v dobré pozici Hložek, ale nic z toho nebylo. Zato před brankou domácích začalo být horko. Nejdřív po ráně  Baha a po špatném rozehráni gólmana Heči, získal  míč Dorley a po zaváhání Wiesnera se Kuchta stal v 25. minutě střelcem prvního gólu. A po dalších pěti minutích kombinaci Dorleye s Kuchtou zakončil  Holeš, vedla Slavie 2:0. Přesnou kombinací červenobílí ovládli hřiště, bylo vidět, že euforie  získaná  v neděli v zápase  s plzeňskou Viktorií je neopouští. U sparťanů jsme postrádali  větší nasazení, zápal do hry, v dobrém smyslu slova poprat se o výsledek.

Brzy po přestávce pečetila Slavie vítězství po  sólu  Masopusta a jeho přihrávce Kuchtovi, který střílel do opuštěné  branky. Četná střídání na obou stranách  už nic na výsledku nezměnila, byť van Buren, Masopust a Bah  po sólech do rozhozené obrany letenského týmu zahodili velké šance. A na druhé straně Hložek nejprudší střelou zápasu dal vyniknout  Kolářovi.

Slavie přesvědčivě postoupila do finále proti Viktorii Plzeň, zatímco Sparta nesplnila jeden ze dvou cílů vedení klubu, získat pohár. Proti Slavii měla Sparta v  této sezóně nelichotivou bilanci, ze tří zápasů tři prohry a skóre 0:8!

Semifinále MOL Cup 2020/2021: 

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 0:3 (0:2)

Branky: 25. a 53. Kuchta, 30. Holeš. Rozhodčí: Proske – Nádvorník, Hájek – Ginzel (video). ŽK: Vitík, Pavelka, Trávník – Holeš, Houštecký (asistent trenéra). Diváci: 1420 (omezený počet).

Sparta: Heča – Wiesner, Vitík, Čelůstka, Hancko – Karlsson (54. Karabec), Pavelka, Sáček (64. Trávník), Hložek, Plavšič (64. Minčev) – Juliš (77. Novotný). Trenér: Vrba.

Slavia: Kolář – Masopust, Kúdela, Deli, Bořil – Holeš, Ševčík (56. Provod) – Bah (86. Lingr), Stanciu (81. Traoré), Oscar (56. Olayinka) – Kuchta (56. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Čtsa, ph., kc., audio, foto: www.sportovnizurnal.cz