Pečeť Slavie na mistrovský titul!

O tom, že fotbalisté Slavie potřetí v řadě, získají titul se předpokládalo delší dobu, ale definitivně se rozhodlo v neděli  v Liberci. Tam  Sparta v rušném a pro diváky zajímavém zápase  jen remizovala a o několik hodin v Edenu se mohlo  slavit.

Proti Plzni nikdy  nemohla hrát  Slavie tak uvolněně jako  tentokrát, když už před zápasem měla titul doma. Na co hráči v červenobílých dresech sáhli to se jim dařilo, s lehkostí se dostávali před soupeřovu branku, nejednou  až  přeháněli kombinaci. A  často se dostávali do gólových pozic. Výsledek 5:1 je pro Viktorii ještě lichotivý, neboť jenom van Buren  neproměnil tři sóla a Deliho pokutový kop nohama vykopl  Staněk, nejlepší hráč poražených.  

Po zápase mohli slavit s fanoušky přímo na stadiónu, kam se jich dostalo téměř  1500.  Někteří měli to štěstí, že si z nedělního  večera odneslo dresy mistrů ligy. V historii  naší ligy má Slavia celkem 21 titulů.

O druhé místo bude  ještě boj.

Sparta si remízou 2:2 značně zkomplikovala boj o druhé místo. Už popáté na hřišti soupeřů nevyhrála, v neděli ji však slouží ke cti, že dokázala rychle smazat dvoubrankový náskok Liberce. A že Jablonec bude  těžkým protivníkem o  druhou příčku ukázalo vítězství 3:1 nad Olomoucí, a to hrál od 20.minuty bez vyloučeného Kratochvíla.

Slovácko ztratilo glanc.

Z ostatních zápasů, v nichž až na zápas  Pardubic s Karvinou (2:2) bylo branek poskrovnu, překvapila porážka Slovácka. Do nedávna usilujícího o druhé místo. Vítězství 1:0 moc pomohlo Mladé Boleslavi, která je prakticky  ze záchranářských prací venku. Naopak o sestupu  Příbrami, která po dvou vítězstvích venku prohrála 0:1 s Č. Budějovicemi 0:1 lze stěží diskutovat, jako o poslední Opavě, která  doma remizovala 1:1 s Bohemians. A  další kandidát sestupu, Brno, sbírá ze zápasů  většinou po jednom bodu,  jako tentokrát v Ostravě, to je pořád málo.

Bez branek skončilo utkání Teplic se Zlínem. Tepličtí  mají čtyři kola před koncem na šestnácté  Brno  stále jen čtyřbodový náskok a tak ještě nemají důvod ke klidu. Šestnáctá příčka bude v posledních   čtyřech kolech hodně sledovaná!

Čtsa, ph., kc., audio,  foto:  www.sportovnizurnal.cz