Herní převaha nestačila k nápravě jediné chyby v obraně

Boleslavští po desáté v řadě nepřemohli Liberec. Jedinou defenzivní chybu z prvního poločasu se marně snažili napravit více než hodinu. Domácí prohrou si hodně zkomplikovali záchranářské úsilí, neboť jsou stále nebezpečně na dohled sestupovým příčkám.

Utkání začali aktéři velmi svižně a dravě. Přestože výkop měli Boleslavští, tak do první šance se hned v úvodní minutě hnal liberecký Mosquera, ale boleslavský brankář Šeda byl u míče dříve. Ve 4. minutě po Douděrově centru získali Boleslavští první roh. Do přestávky rozehrávali celkem šest standardních situací od rohového praporku, ale ne vždy povedeně a vždy bez efektu. Liberečtí nekopali roh ani jeden. V 11. minutě po krásném Preislerově centru se ocitl Jiří Klíma sám před soupeřovou brankou, ale své zakončení na dlouhou nohu namířil do náruče libereckého brankáře Knoblocha. V 19. minutě po Matějovského kolmici Škoda uvnitř liberecké šestnáctky marně kličkováním hledal příhodnou palebnou pozici, až nastřelil obránce.

Ve 26. minutě šli Liberečtí snadno do vedení. Po Fukalově autovém vhazování Jakub Klíma ani Křapka míč neodhlavičkovali do bezpečí, a když se k němu dostal Sadílek, tak nedůraznou skákavou střelou k levé tyči zaskočil Šedu – 0:1.

Následovala boleslavská snaha po vyrovnání, scházela ji však přesnost. Závěrečná pětiminutovka prvního dějství se odehrávala kolem a uvnitř liberecké šestnáctky. Matějovského střelecký pokus obránce srazil do rohu, Škoda se neprosadil v situaci, kdy běžel sám proti Knoblochovi, o chvíli později neuspěl ani Jiří Klíma osamoceně zakončující u levé tyče. Ve 44. minutě Škoda levačkou pálil jen pár centimetrů mimo pravý vingl.

Druhý poločas těsné liberecké vedení nezměnil, protože boleslavský tlak byl neefektivní, navíc Jarolímových svěřencům v koncovce chybělo i nezbytné štěstí. Už tři minuty po změně stran promarnili Boleslavští obrovskou šanci na vyrovnání, když po Ladrově rohu Takács z malého vápna hlavičkoval nad břevno. Potom Ladrův trestný kop od postranní lajny zamířil přesně do Knoblochových rukavic. Liberečtí kontrovali Matouškovým průnikem, který zarazil Šeda a v 52. minutě prvním severočeským rohem, který Douděra od bližší tyče odkopl do bezpečí. V 70. minutě Douděrovu nadějnou přihrávku do brankoviště před Drchalem srazil liberecký obránce na roh. V 76. minutě obrali Liberečtí Matějovského na půlce o míč a okamžitý brejk zlikvidoval Šeda vyběhnutím před vlastní vápno, čímž byl u míče dříve než sprintující Nečas. V 80. minutě jubilejní desátý boleslavský roh rozehrál Matějovský přetaženým centrem, na který Drchal nedosáhl. V 86. minutě po Malinského přihrávce Budínského zakončení z deseti metrů gólman Knobloch vytlačil na pravou tyč a mimo branku.

V závěrečných hodně nervózních minutách včetně čtyř nastavených bylo na hřišti k vidění více napomínání žlutými kartami (jednu inkasoval i boleslavský kouč Jarolím), než fotbalových momentů. Boleslavští se sice tlačili k protivníkově brance, ale jejich akce byly křečovité, nenápadité a tudíž neefektivní. Po domácí prohře s Libercem zůstali na páté příčce od ligového dna se ziskem sedmadvaceti bodů, které zdaleka nedávají jistotu udržení prvoligové příslušnosti.

FK Mladá Boleslav – FC Slovan Liberec 0:1 (0:1)

Gól: 26. Sadílek. Rozhodčí: Berka – Leška, Poživil. ŽK: Budínský, Jakub Klíma, Takács, Jarolím (trenér) – Knobloch.

Mladá Boleslav: Šeda – Douděra, Křapka, Jakub Klíma, Preisler – Ladra (63. Malinský), Matějovský (83. Budínský), Takács, Zmrhal (72. Skalák) – Jiří Klíma (63. Drchal), Škoda. Boleslavští počítali před utkání letos rekordní počet absencí. Chyběli zranění Diviš, Fulnek, Graiciar, Jirásek, Dominik Mašek, Pech, Tataev, Šimek a navíc za čtyři žluté karty potrestaný Dancák.

Slovan Liberec: Knobloch – Fukala, Karafiát, Purzitidis, Mikula – Mara, Sadílek (90. Cancola), Koscelník, Mosquera (72. Nečas) – Faško, Matoušek (66. Diamé, 90. Michal).

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav                                              
Jiří Koros, manažer komunikace