Hokejisté Třince mají titul na dosah

Jediný gól v nastavení přiblížil tým třineckých Ocelářů k  extraligovému titulu. Po čtvrtém utkání  Generali Česká pojišťovna play off v Liberci vedou nad Býlími Tygry na  zápasy 3 – 1  a  v pondělí mohou na domácím ledě finálovou sérii ukončit.

 V napínavém pátečním duelu se muselo o vítězi rozhodnout až v nastavení. V historii samostatné české extraligy je to poprvé, kdy po 60 minutách základní hrací doby nepadl gól. Přičinili se o to oba brankáři, kteří zlikvidovali i nejošemetnější střely. V závěru třetí třetiny, kdy liberecký tým se snažil rozhodnout zápas se zejména vyznamenal třinecký Kacetl, který  zneškodnil vyložené šance Vlacha a Najmana.

 Naopak od začátku prodloužení  přešli do ofenzívy hosté a vyplatilo se jim to.  Dobře kombinovali v útočném pásmu a v 70. minutě střelu Freibergse před brankářem Kváčou tečoval Stránský, nejčastější střelec Ocelářů – 0:1 Vpravdě zlatý gól!

 Bílí Tygři Liberec – Oceláři Třinec 0:1 (0:0,0:0,0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 70. M. Stránský (Freibergs). Rozhodčí:  Hodek, Jeřábek – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Střely na branku: 23:27. Průběh utkání: 0:1po prodloužení. Diváci: 300.

Liberec

Kváča (J. Pavelka) – Vitásek (A), Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Havlín – Birner (C), A. Musil, Lenc (A) – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, Šír, D. Špaček – Rychlovský, Pabiška, A. Dlouhý.

Třinec

Kacetl (Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Martynek, Hrňa – M. Kovařčík, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Chmielewski.

ČTSA, ph, foto: www.hcbilitygri.cz