Česká fotbalová reprezentace vyrazí na EURO v nových bílých dresech

Praha, 22. dubna 2021 – Česká fotbalová reprezentace představila novou venkovní variantu dresu. Globální sportovní značka Puma pro ni vyrobila sadu v bílé barvě, se kterou vyrazí i na červnové UEFA EURO 2020.

Národní tým bude v následujících měsících nastupovat buď v domácí červené sadě, kterou představil loni na podzim, anebo právě v nové venkovní bílé.

„Červené dresy mají u hráčů i fanoušků úspěch. Věřím, že stejně pozitivní reakce vyvolá i bílá varianta. Po odložení mistrovství Evropy jsme s Pumou řešili různé varianty a detaily, jak by dresy pro zápasy na hřištích soupeřů měly vypadat. Výsledek se mi líbí a těším se, až v nich reprezentace vyběhne k zápasům na EURO,“ uvedl předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík.

Reprezentace bude v nových bílých dresech nastupovat v následujících dvou letech. Odehraje v nich tedy UEFA EURO 2020 a kvalifikaci o postup na mistrovství světa.

„Navazujeme na loňské představení domácích dresů v červeném provedení a před blížícím se Eurem přicházíme i s novou venkovní sadou dresů. Přestože je to již 25 let, stále máme v živé paměti vzpomínky na Euro 1996 v Anglii, kde český tým dosáhl na stříbrné medaile. Přáli bychom si, aby při letošním návratu národního týmu na Britské ostrovy byla tato barevná kombinace podobně úspěšná,“ říká Miloslav Ptáček, Teamsport manažer pro Českou republiku a Slovensko.

Nová venkovní sada dresů navazuje svým jednoduchý pojetím na domácí červenou variantu. Bílou barvu decentně doplňují červené a modré prvky a také logo národního týmu. Puma zároveň představila i nové venkovní sady pro italskou, švýcarskou a rakouskou reprezentaci, které také obléká.

„Vždycky říkám, že pro mě je nejdůležitější, abychom v těch dresech byli úspěšní. Podstatné je tedy to, aby se v nich dobře cítili hráči. Použité materiály i výsledný design tuto podmínku splňují. Zároveň bych moc chtěl, aby se dresy líbily i fanouškům,“ poznamenal trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý.

A obránce Jan Bořil dodal: „Nový dres jsem měl na sobě při focení a podle mě se povedl. Pozitivní reakce jsem zaznamenal i od spoluhráčů, takže si myslím, že si ho oblíbíme. Hlavně ale doufám, že nám na mistrovství Evropy přinese štěstí a že v něm dosáhneme na nějaký týmový úspěch.“

Nové venkovní dresy bude možné zakoupit ve vybraných prodejnách, v prodejně Puma concept store v pražském Palladiu a na puma.com.

 

Petr Šedivý, Česká fotbalová reprezentace

Lucie Hložánková,   PUMA Czech Republic, s. r. o.