Liberec a Mladá Boleslav jsou v semifinále!

 Hokejisté Liberce a Mladé Boleslavi jsou prvními semifinalisty Generali Česká pojišťovna play off. Vyhráli všechny čtyři  zápasy a pro poražené týmy, Pardubice a Hradec Králové,  sezóna skončila.

Liberečtí Bílí Tygři měli   problémy jedině v prvním a posledním utkání, kdy museli obracet  nepříznivý průběh, ale ve druhém a třetím střetnutí nedovolili hradeckému týmu vstřelit ani jeden gól. Od Montfieldu pod vedením trenéra Růžičky se určitě očekávalo víc a že čtvrtfinále  zdramatizuje. Ale nebylo tomu tak, mimo jiné trenér řešil výkony kapitána Smoleňáka  což klidu  mužstvu nepřidalo. Nyní bude řešit Růžička svou pozici  a ozývají se názory, že v klubu skončí a že ho vystřídá Martinec.  Pro vedení Montfieldu byl postup ze čtvrtfinále málo!

Také  pardubický tým  dopadl špatně. Po nástupu trenéra Krále a nejedné změně v hráčském kádru, experti předvídali, že v play off dokáže víc a hlavně v domácím prostředí  boleslavskému týmu sérii znepříjemní. V prvních dvou zápasech, kdy v Mladé Boleslavi nedalo Dynamo gól a celkem sedm jich inkasovalo, nedopadlo dobře ani třetí klání. Na domácím ledě, nezvládlo  poslední třetinu, kterou prohrálo 0:2. Jednou z příčin porážky byla špatné zakončování akcí, především, v přesilovkách. Ve čtvrtém utkání se zdálo, že série bude pokračovat.

V první třetině Pardubice totiž vedly  2:0 a v úvodu druhé třetiny zvýšil Camara na 3:0. A jako den předtím třetí třetina byla katastrofou, hosté čtyřmi góly pečetili postup. Zatímco boleslavští hráči bohatě využili přesilovky a v obou pardubických zápasech z nich dali čtyři branky, Dynamo bylo jalové, ani  v jednom střetnutí v početní převaze   Růžičku nepřekonalo!

Bílí Tygři Liberec – Montfield Hradec Králové 4-0 

Jednotlivé zápasy:4:3 prodl.,3:0,3:0,3:1.

BK Mladá Boleslav – Dynamo Pardubice  4-0

Jednotlivé zápasy: 2:0,5:0,4:2,5:3)

ČTSA, ph,