HOKEJOVÁ REPREZENTACE ZAHÁJÍ PŘÍPRAVU NA MISTROVSTVÍ SVĚTA

Česká hokejová reprezentace zahájí přípravu na mistrovství světa třemi srazy v Praze. V holešovické Tipsport aréně se sejde od úterý 30. března do čtvrtka 1. dubna, od pondělí 5. do čtvrtka 8. dubna a od pondělí 12. do čtvrtka 15. dubna 2021. Trenér Filip Pešán s asistenty Martinem Strakou a Jaroslavem Špačkem pozvou na sraz hráče, kterým skončila klubová sezóna v Tipsport extralize a zahraničních soutěžích, především v KHL. 

V rámci přípravy jsou naplánována dvojutkání s Rakouskem (22. dubna ve Vídni a 24. dubna v Jindřichově Hradci), Německem (29. dubna a 1. května v Norimberku) a Slovenskem (6. a 7. května 2021 v Praze). V Praze proběhnou následně i tradiční České hokejové hry za účasti mužstev České republiky, Finska, Ruska a Švédska.  

Mezinárodní hokejová federace IIHF zatím povinná protiepidemická opatření před mistrovstvím světa nezveřejnila, je však pravděpodobné, že České hokejové hry se skuteční od středy 12. do soboty 15. května 2021 v režimu tzv. bubliny a že zúčastněná mužstva odcestují po jejich skončení z Prahy přímo do dějiště šampionátu.

Mistrovství světa v Rize začíná v pátek 21. května 2021.     

Praha, dne 23. 3. 2021

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí, Český hokej,