V Británii Slavii svědčí, opět výhra 2:0!

Fotbalisté Slavie po remíze 1:1 v Praze jeli k odvetě osmifinále Evropské ligy  do Glasgowa  s cílem postoupit. Hlavně trenér Trpišovský věřil, že to dobře dopadne. A taky dopadlo, Slavia vyhrála stejně jako v  Leicesteru 2:0! 

Po bitvě, kterou rozpoutali hráči Rangers, si odvezli ze Skotska  kromě vítězství mnoho šrámů. Nejhůř dopadl brankář Kolář, který po Roofově nepochopitelném zkratu, kdy mu podrážkou kopačky na několika místech v obličeji způsobil krvavé šrámy  a musel být odnesen ze hřiště. Poslední půlhodinu ho musel zastoupit teprve 18letý Vágner, pro něhož to byla pozoruhodná  premiéra  v týmu Slavie.

Utkání bylo poznamenáno  mnohými fauly, Slavia chtě nechtě se musela přizpůsobit  nevybíravému způsobu hry Skotů, kteří na něj doplatili pěti žlutými a dvěma červenými kartami.  A právě po vyloučení  Baloguna  v 73. minutě  pečetil vítězství Pražanů Stanciu perfektně zahraným trestným kopem.  Pak už hrála Slavia  proti devíti, držela  míč  a pokud by v některých  útočných akcích byla přesnější, mohla  dvoubrankový náskok navýšit.

Bezesporu pro průběh zápasu byla důležitá první branka, kterou už ve 14. minutě po přesném centru Bořila vsítil hlavou, ne zcela zdravý Olayinka. Rangers do  konce střetnutí nenašli odpověď, na dobře fungující obranu  Slavie, v čele s Kúdelou a Delim, která jim téměř nic nedovolila. A tak Slavie jde do čtvrtfinále Evropské ligy a s výhledem, že v  příští sezóně by mohla hrát až třetí kola kvalifikace Ligy mistrů.

Prohru Skotové nesli těžce, ještě  po zápase při odchodu do kabin došlo k napadení Kúdely Kamarou, který obviňoval našeho hráče z rasismu.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský, Simon Deli po utkání:

Rangers FC – SK Slavia Praha  0:2 (0:1)

Branky: 13. Olayinka, 74. Stanciu. Rozhodčí: Grinfeeld – Hasan, Yarkoni. ŽK: Balogun, Kamara, Balogun, Aribo – Oscar, Deli, Kúdela. ČK: 62. Roofe, 73. Balogun.

Rangers FC: McGregor – Patterson (78. Simpson), Goldson, Balogun, Barišić – Davis (83. Itten), Kamara, Arfield (55. Roofe) – Kent (83. Wright), Aribo, Morelos (82. Zungu)

Slavia Praha: Kolář (65. Vágner) – Bah, Kúdela, Deli, Bořil – Hromada (58. Holeš) – Oscar (58. Kuchta), Stanciu (90. Lingr), Provod, Olayinka (58. Masopust) – Sima

 Čtsa, ph.,kc., audio, foto: www.sportovnizurnal.cz