Sparta vzdává hold

Největší hold ve sparťanské historii.

Bude to zápas, na který se dostane kterýkoli fanoušek. Sparta vzdá hold 25. února v utkání proti Litvínovu opravdu netradičně – virtuálně! V minulosti pomohl pražský klub nadacím složek Integrovaného záchranného systému. Pro letošní ročník se zúčastněné složky, které už rok každý den pomáhají v boji proti koronaviru, rozhodly spolu se Spartou podpořit dva domácí hospice zajišťující důstojný konec života.

Projekt Sparta vzdává hold za dvanáct let své existence, dokázal získat přes 2,57 milionu korun, které putovaly na konta Nadace policistů a hasičů, Asociace zdravotnických záchranných služeb ČR a Vojenského fondu solidarity.

„Udělali jsme maximum pro to, aby se tradiční dobročinný projekt konal i za nepřízně všech okolností. Díky konceptu virtuálního vstupného může, být dvanáctý ročník tím největším v historii projektu Sparta vzdává hold,“ věří generální manažerka HC Sparta Praha Barbora Snopková Haberová, kterou potěšilo i velké gesto zúčastněných složek.

„Během pandemie koronaviru jsme se setkali s obrovskou vlnou solidarity. I proto jsme rozhodli, že se vzdáme letošního výtěžku z projektu, Sparta vzdává hold a věnujeme jej na oblast, která je v lidském životě ohromně důležitá. Shodli jsme se na tom, že vybranými penězi podpoříme organizace poskytující paliativní péči,“ uvádí zástupci Armády ČR, Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy, Hasičského záchranného sboru ČR a Policie ČR. Výtěžek ze vstupného a dražby speciálních dresů poputuje na konto dvou hospiců – pražského Cesta domů a Nablízku v Lysé nad Labem.

Paliativní péče se věnuje pacientům s nevyléčitelnými chorobami v pokročilém nebo terminálním stadiu života. Jejím cílem je zmírnit bolest a další strádání, zachovat pacientovu důstojnost a poskytnout podporu jeho blízkým.

Podpořit dobrou věc mohou fanoušci prostřednictvím dvou druhů virtuálních vstupenek za 90 Kč a 290 Kč, které si budou moct zakoupit prostřednictvím sítí Ticketportal a Ticketmaster. Zakoupením obou typů vstupenek na webu hcsparta.cz/hold získají fanoušci možnost sledování zápasu na O2 TV Sport.

Premium:

  • Speciální rouška Sparta vzdává hold #12
  • Měsíční předplatné O2TV
  • Sleva 10 procent na nákup ve sparťanském fanshopu

Standard:

  • Měsíční předplatné O2TV
  • Sleva 10 procent na nákup ve sparťanském fanshopu

Součástí finálního výtěžku budou i finance z dobročinné dražby speciálních dresů, v nichž sparťanští hokejisté odehrají zápas proti Litvínovu. Speciálním motivem symbolicky vzdají hold svým fanouškům, kteří nepřestali podporovat klub ani v období, kdy se kvůli bezpečnostním opatřením nemohou dostat na stadion.  

Fotografie k projektu: https://drive.google.com/drive/folders/1SuNE6wN5QTrlCCsLXC2jP8IBpXL3FHpK?usp=sharing

Promo video s hercem Pavlem Nečasem: https://www.youtube.com/watch?v=Yrcq_N7zq-Y&ab_channel=HCSpartaPraha

Speciální zápasové intro #HOLD2021: https://www.youtube.com/watch?v=31cI7t13CgI&ab_channel=HCSpartaPraha

Dvanáctiletá historie projektu: https://www.youtube.com/watch?v=IaWswK6piuQ&ab_channel=HCSpartaPraha

Další videomateriály: https://www.uschovna.cz/zasilka/IMG6MW6TJNM3SW3B-D6R/

Marek Táborský | Tiskový mluvčí

HC SPARTA PRAHA