Komuniké z per rollam jednání Disciplinární komise ze dne 11. 2. 2021

Disciplinární komise projednala per rollam tyto případy:

1.Disciplinární komise uložila trest zastavení závodní činnosti na 3 soutěžní utkání hráči:

          FORTUNA:LIGA

  • Filip Kaša (FC Viktoria Plzeň) – ČK.

Pozn. Hráč Filiip Kaša si jedno utkání ze svého trestu odpykal v utkání MOL Cupu.

2.Disciplinární komise uložila trest zastavení závodní činnosti na 3 soutěžní utkání hráči Marku Matějovskému z klubu FK Mladá Boleslav za surovou hru v utkání proti SK Sigma Olomouc.

Komentář předsedy DK LFA p. Richarda Bačka: „Disciplinární komise vzala v úvahu charakter a intenzitu zákroku Filipa Kaši i zákroku Marka Matějovského, jakož i jejich bezprostřední a pozdější následky. Oba zákroky vyhodnotila jako surovou hru bezohlednou k soupeři, která vedla ke zranění, pro které hráči odstoupili z utkání. Vzhledem k povaze přestupků i k vyjádření obou klubů k aktuálnímu zdravotnímu stavu postižených hráčů a jejich prognóze vynesla Disciplinární komise trest ve stejné výši v obou případech, a to v podobě zákazu závodní činnosti na tři soutěžní utkání.

V případě trestu pro hráče Marka Matějovského, pokud se hráč nevzdá práva na odvolání, nabude trest právní moci nejdříve až za pět dní po vyhlášení na úřední desce, a hráč tak bude moci v nejbližším kole nastoupit.“

3.Disciplinární komise uložila trest zastavení závodní činnosti na 1 soutěžní utkání hráčům za 4xŽK:

          FORTUNA:LIGA

  • Roman Hubník (SK Sigma Olomouc),
  • Pablo Gonzalez Juarez (SK Sigma Olomouc),
  • Petr Javorek (SK Dynamo České Budějovice),
  • Lukáš Bartošák (MFK Karviná),
  • Soufiane Dramé (MFK Karviná),
  • Ladislav Krejčí ml. (AC Sparta Praha).

4.Disciplinární komise potrestala kondičního trenéra klubu Slezský FC Opava pana Michala Hampela za nesportovní chování (pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování na adresu rozhodčích) v utkání proti MFK Karviná peněžitou pokutou ve výši 15 tisíc korun a zákazem výkonu všech funkcí na 2 soutěžní utkání. Pan Michal Hampel si jedno utkání ze svého trestu odpykal v utkání MOL Cupu.

5.Disciplinární komise potrestala asistenta trenéra klubu FC Baník Ostrava pana Jana Baránka za nesportovní chování (pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování na adresu rozhodčích) v utkání proti SK Dynamo České Budějovice peněžitou pokutou ve výši 15 tisíc korun a zákazem výkonu všech funkcí na 2 soutěžní utkání.

6.Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s asistentem trenéra klubu FC Slovan Liberec panem Pavlem Medynským za disciplinární přečin Porušení předpisu týkajícího se Celostátní ligové soutěže (porušení Protokolu opatření LFA v souvislosti s šířením onemocnění COVID-19) v utkání proti FC Viktoria Plzeň.

7.Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s generálním ředitelem klubu FC Viktoria Plzeň panem Adolfem Šádkem za disciplinární přečin Porušení předpisu týkajícího se Celostátní ligové soutěže (porušení Protokolu opatření LFA v souvislosti s šířením onemocnění COVID-19) v utkání proti FC Slovan Liberec.

8.Disciplinární komise potrestala klub FC Zbrojovka Brno za porušení povinností pořadatele (použití pyrotechniky v bezprostřední blízkosti stadionu a vhazování pyrotechniky do prostoru stadionu) v utkání proti FC Slovan Liberec peněžitou pokutou ve výši 20 tisíc korun.

9.Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s hráčem Martinem Koscelníkem z klubu FC Slovan Liberec za surovou hru v utkání proti FC Viktoria Plzeň.

Komentář předsedy DK LFA p. Richarda Bačka: „Podobně jako v případě přestupku Marka Matějovského z utkání proti Sigmě Olomouc, došlo po zákroku Martina Koscelnika na hráče Limberského v duelu Plzeň – Liberec ke zranění. Z tohoto důvodu se i zde jedná o výjimku, která umožňuje disciplinární komisi na základě článku 3 Statutu DK LFA podrobit disciplinárnímu řízení hráče, přestože jeho chování nebylo postiženo vyloučením přímo rozhodčím na hrací ploše. Disciplinární komise proto zahájila řízení s hráčem Liberce a o výši jeho trestu rozhodneme na svém zasedání příští týden.“

10.Příští řádné zasedání DK LFA se uskuteční 18. 2. 2021 od 14 hodin v Praze.

Štěpán Hanuš, Ředitel komunikace a PR LFA,