Souboj nejlepších v Třinci rozhodly až nájezdy

Vesměs vyrovnané zápasy, až na duel Vítkovic – Zlín, to je stručná  charakteristika nedělního, 36. kola Tipsport extraligy. Rozdíl jediné branky rozhodoval v souboji  nejlepších v Třinci, kde domácí Oceláři zdolali Spartu po napínavém boji 5:4 po nájezdech.

Sparta po první třetině vedla, potom prohrávala 1:3 a 2:4, ale měla ve třetí dvacetiminutovce  výborný závěr. Nevídaným kuriozním gólem vyrovnala na 4:4 v 51. minutě. Obránce Jurčina přes celé kluziště napálil puk, který skončil v brance pozdě reagujícího  Kacetla.

Třinecký brankář chybu dostatečně napravil, když  zlikvidoval všechny nájezdy Pražanů. Zato třinečtí střelci se dvakrát nemýlili, rozhodující gól vstřelil kanonýr Martin Růžička. Třinec se vítězstvím posunul v tabulce na druhé místo, ztrácí na Spartu tři body, ale stále má k dobru dvě nesehraná utkání.

Nejtěsnějším výsledkem neděle bylo skóre 3:2. Tímto poměrem zvítězily lepšící se Karlovy Vary nad Olomoucí, Liberec po prodloužení v  Plzni, kde vítězný gól vstřelil  v 63. minutě Vlach.

Brno, které v pátek po boji  si odvezlo z Liberce dva body po penaltách, působilo o dva dny později na domácím ledě unaveným dojmem. Po dvou třetinách prohrávalo 1:2 a tímto poměrem i zápas skončil. O výhru  se zasloužil velkou měrou   brankář Lukeš, který   likvidoval i velké šance první útočné řady Komety, zejména proslulého střelce Muellera. Výsledkem 1:2 skončil i zápas Č. Budějovice – Pardubice. Také v jihočeské metropoli bylo rozhodnuto o vítězství hostí už po dvou třetinách.

Příchod trenéra Holaně, jakož i změny v sestavě Vítkovic, se začínají projevovat.  V neděli další vítězství, stejně jako v  pátek v  K. Varech o tři góly, tentokrát však s nulou, 3:0 nad Zlínem, který je stále  druhým nejhorším týmem soutěže.

Čtsa, ph., foto: www.sportovnizurnal.cz