VIKTORIA PLZEŇ ODSTARTOVALA ZIMNÍ PŘÍPRAVU! V JAKÉM SLOŽENÍ?

K prvnímu tréninku v roce 2021 se viktoriáni sešli v neděli 3. ledna. V jakém složení měl k dispozici tým trenér Adrian Guľa a co jeho svěřence čeká?

První trénink byl na programu v neděli 3. ledna po 12. hodině v Luční ulici. V tomto prostředí stráví viktoriáni většinu přípravy na jarní část sezony 2020/2021. Kromě řady tréninků je na programu také jedno přípravné utkání s Hradcem Králové (v sobotu 9. ledna od 15:00).

Trenér Adrian Guľa bude mít na startu přípravy k dispozici nově i dva navrátilce z hostování a dva hráče z B týmu. Z výpůjčky v českobudějovickém Dynamu se vrací Pavel Šulc a Lukáš Matějka, hostování Jindřicha Staňka se pak změnilo po využití opce v přestup. 24letý gólman podepsal smlouvu na dva a půl roku. S áčkem se připravují také obránci Václav Míka a Josef Koželuh z béčka.

Šulc v této sezoně odehrál za Dynamo vinou zranění jen čtyři ligová utkání, vstřelil v nich však jeden gól. Pro Matějku šlo na jihu Čech o první ligové minuty – dohromady jich nasbíral v sedmi duelech 418 a zaznamenal rovněž jednu branku. Staněk v Plzni hostoval po celý kalendářní rok, za který naskočil do dvou zápasů. V minulé sezoně vychytal čisté konto v Ostravě, na závěr podzimu 2020/2021 odchytal duel se Slavií Praha (0:1).

Ještě jeden transfer provedla plzeňská Viktoria. Hostování v Mladé Boleslavi bylo ukončeno Šimonu Gabrielovi, který se nyní připravuje s Teplicemi, kde by měl strávit jarní část ročníku.

Ke změně došlo také v realizačním týmu na pozici fyzioterapeutů. Do Viktorie se vrací Michal Rukavička, spolu s ním přichází nově Šimon Šendera a Petr Bendl.

Kádr pro zimní přípravu

Brankáři: Aleš Hruška, Jindřich Staněk, Dominik Sváček.
Obránci: Jakub Brabec, Milan Havel, Lujkáš Hejda, Matěj Hybš, Filip Kaša, Josef Koželuh, David Limberský, Václav Míka, Luděk Pernica, Radim Řezník.
Záložníci: Marko Alvir, Adriel Ba Loua, Pavel Bucha, Aleš Čermák, Tomáš Hořava, Miroslav Káčer, Lukáš Kalvach, Joel Ngandu Kayamba, Jan Kopic, Jan Kovařík, Ondřej Mihálik, Pavel Šulc.
Útočníci: Jean-David Beauguel, Lukáš Matějka, Zdeněk Ondrášek.

Příchody: Pavel Šulc, Lukáš Matějka (oba návrat z hostování České Budějovice), Jindřich Staněk (hostování se mění v přestup), Josef Koželuh, Václav Míka (oba B tým).
Odchody: Šimon Gabriel (konec hostování Mladá Boleslav, nově hostování Teplice).

Mgr. Václav Hanzlík, Ředitel komunikace

Head of communication, FC Viktoria Plzeň, a.s.