Junioři po prohře s Kanadou končili ve čtvrtfinále

Na mistrovství světa hokejistů do 20 let naši reprezentanti se do rozhodujících bojů o medaile neprobojovali. Ve čtvrtfinále v Edmontonu podlehli favorizované Kanadě 0:3 a vrací  se domů.

V posledních deseti letech  už podeváté skončili ve čtvrtfinále, pouze  v roce 2018 po vítězství nad Finskem postoupili do semifinále. V roce 2011 dokonce propadli do skupiny o záchranu. Z tohoto výčtu je vidět jak náš mládežnický hokej ve srovnání se špičkou, kterou představují  Kanada, Rusko, USA, Švédsko a Finsko, zaostává.

Na tomto šampionátu naši mladí potěšili jedině  vítězstvím nad ruským týmem, který mimochodem zdolali naši seniorskou reprezentaci na turnaji Karjala Cup ve Finsku a vyrovnaným soubojem s  Kanadou, kandidátem na zlatou medaili. Vítězství nad Rakouskem 7:0, zaručující postup do čtvrtfinále, bylo povinností. Naši sousedé totiž ze všech týmů, které se představily v Kanadě, byli nejslabší.

Ovšem ten propastný rozdíl v zápasech s e Švédskem a USA se stejným skóre 0:7, byl zarážející. Je pravda, že vysoké porážky zavinilo i mnoho zbytečných vyloučení a pak inkasované góly v oslabení. Naši junioři však zaostávali ve většině herních dovedností, počínaje prohranými buly a konče neproduktivní koncovkou. Sice hodně střel, ale ani jedna ta pravá.

Mladíkům vzkázal šéftrenér Českého hokejového svaz Filip Pešán,“ Odehráli jste nakonec s Kanadou dobrý zápas. Bohužel zklamání trvá.  Přeji klukům ročníku 2001 úspěchy v dospělém hokeji a těm mladším doporučuji, aby přenesli unikátní zkušenost domů těm, kteří neví, jak vypadá světový mládežnický hokej.“  

Čtsa, ph., foto,