V extralize poslední porazil prvního!

Ze čtyř zápasů 26. kola Tipsport extraligy je senzační vítězství posledních Českých Budějovic nad vedoucím Třincem.

Tentokrát Jihočeši, na rozdíl od mnoha předchozích střetnutí, neztratili zápas ve třetí třetině. Sice Oceláři jim v této části hry vzali jednobrankové vedení, ale nikoliv radost z vítězství ve 3. minutě prodloužení.  Přes celé kluziště  projel Slováček a nedal brankáři Štěpánkovi šanci 2:1!

Konečně mohl být trenér domácích Prospal spokojen a hlavně ocenil bojovnost celého týmu a ojedinělý výkon brankáře Patery.

Z dalších tří zápasů si odvezli vítězství hosté. Plzeňští střelci tentokrát ztroskotali na důrazné olomoucké obraně, která pouze jednou povolila a kanonýr Gulaš mohl vstřelit jediný gól domácích. V prodloužení  rozhodl o dvou bodech  Hanáků Valský.

Po nedávné velké bouři v hradeckém Montfieldu se v posledních utkáních  mužstvo zvedlo, což potvrdilo i vítězstvím v Karlových Varech. Domácí Energie přišla prohrou o třetí místo, na které postoupila Sparta. Ta bez problému v dohrávce ze 4. kola porazila  5:2 Vítkovice, kde se  zatím  nedaří pozvednout tým z latergie nový trenér Holaň.

Hodně si polepšil Litvínov, který po třetím vítězství v řadě postoupil ze 13. místa na osmou příčku. V sobotním  utkání ve Zlíně rozhodli ve třetí třetině o  výsledku 2:0 hráči první útočné formace Hanzl a Jarůšek. 

 Sparta si vyšlápla na Plzeň: 6:2!

Pro hokejisty Sparty je plzeňský tým málo oblíbeným soupeřem, až příliš často s ním prohrávají. Ve 27.  kole Tipsport extraligy to bylo všechno jinak. Pražané oplatili Západočechům dvě prohry a z Plzně si odvezli tři body za  vítězství 6:2.

A vůbec toto nedělní kolo bylo ve znamení úspěchů hostujících týmů. Jedinou vyjímkou byl zápas v Ostravě. Vítkovice po sérii sedmi prohraných utkání se pod novým trenérem Holaněm vytáhli a hladce porazili Litvínov 7:2.

Zmínky si zaslouží vítězství Pardubic v Liberci 2:1. S příchodem trenéra Krále a brankáře Vladaře je mužstvo na vítězné vlně a v tabulce se posunulo na deváté místo. Otázka, jak dlouho bude Vladař působit v týmu Dynama, čeká se jen na den, kdy  ho do kempu před startem NHL povolají Boston Bruins. 

A zde jsou výsledky z ostatních zápasů, v nichž byli úspěšné hostující týmy: Brno – Třinec 1:3, Brno – Třinec 1:3, Zlín – Olomouc 1:4 a Karlovy Vary – Mladá  Boleslav 1: 2 po nájezdech.

Čtsa, ph., foto: www.sportovnizurnal.cz